Kanada on voittanut alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 2020.

Kanada ja Venäjä tarjosivat ennakkoon loppuunmyydylle yleisölle todellisen jännitysnäytelmän, joka ratkesi vasta viime hetkillä.

Venäjä johti finaalia jo ratkaisevan tuntuisesti numeroin 3-1, kun pelikellossa oli jäljellä enää 11 minuuttia, mutta tappioasemasta sisuuntunut Kanada takoi viidessä minuutissa kolme maalia ja nousi lopulta voittoon ja MM-kultaan.

Kanadan ratkaisevan 4-3-voittomaalin iski finaalissa Akil Thomas.

Kanadan tehokkain pelaaja oli MM-turnauksessa Barrett Hayton, joka saalisti seitsemässä ottelussa peräti 12 (6+6) tehopistettä. Venäjän tehokkain pelaaja oli puolestaan yhdeksän tehopistettä (3+6) summannut Grigori Denisenko.

MM-kisojen pronssimitalit menivät puolestaan Ruotsille. Suomi sijoittui neljänneksi.

CANADA WINS GOLD!!! 🇨🇦 🥇 @hc_wjc