HIFK-ikoni teki historiaa, mutta tässä Liigan ”oikeasti” kaikkien aikojen vanhimmat: Raimo Helminen nimekkään joukon ykkösenä

© Kuva: Ilari Isotalo

HIFK:n Jan Lundell teki torstaina historiaa noustuaan Liigan kaikkien aikojen vanhimmaksi pelaajaksi.

Ennätys syntyi, kun 46-vuotias Lundell nousi helsinkiläisryhmän SaiPa-ottelun kokoonpanoon kakkosmaalivahti Atte Engrenin sairastumisen vuoksi ja pääsi pelaamaan kamppailussa viimeiset 66 sekuntia.

Niin upea kuin HIFK:n maalivahtivalmentajan saavutus onkin, on ennätystä tarkasteltaessa hyvä muistaa, ettei Lundell ole enää pitkään aikaan ollut aktiivipelaaja, vaan ammattilaisura päättyi jo kaudella 2011-12.

Liigan tilastoja keräävä #liigadata-Twitter-tili on nyt listannut vanhimmat kotimaisessa pääsarjassa pelanneet kiekkoilijat rajaten joukon vähintään yli kymmenen peliä kauden mittaan pelanneisiin.

Tilastoon on kirjattu pelaajan ikä uudenvuodenpäivänä kyseisellä sesongilla.

Kärjessä on Ilves- ja Leijonat -ikoni Raimo Helminen.

Helminen täytti kauden 2007-08 loppupuolella, 11.maaliskuuta, 44 vuotta.

Kiekkolegendan ammattilaisuran viimeinen kausi sujui tilastojen valossa varsin mallikkaasti.

Tamperelaisjoukkueen kapteeni summasi runkosarjassa 53 ottelussa 21 (5+16) tehopistettä. Yhdeksän pudotuspelin saldo oli sekin vähintäänkin tyydyttävä 3+2=5.

Helmisen takaa löytyy nimekäs kavalkadi huimia pelimiehiä.

Kakkospaikkaa pitää hallussaan Liigan kaikkien aikojen ottelutilaston ykkönen, urallaan peräti 1230 runkosarjaottelua pelannut Jan Latvala ja kolmosena on puolestaan kanadalaistaituri Eric Perrin.

15 vanhinta pelaajaa kattava listaus löytyy kokonaisuudessaan alla olevasta twiitistä tai täältä.


PÄIVÄN VIHJE: SPARTAK MOSKOVA – JOKERIT

Kääntyykö Jokereiden kurssi Spartak Moskovan vieraana?