NHL-urallaan hurjat 1231 runkosarjaottelua pelannut Olli Jokinen muistelee aktiivivuosiaan MTV Urheilulle antamassaan haastattelussa.

Entisen Florida Panthersin kapteenin mieleen jäi miehen ex-valmentajista varsinkin ristiriitaisia tunteita herättänyt Mike Keenan. 41-vuotias Jokinen muistelee tilannetta, jossa päävalmentaja herätti tämän puhelulla kesken yöunien käskien pelaajan välittömästi hallille. Syykin ilmoitettiin luurin toisesta päästä varsin ykskantaan:

– Koska olet niin paska, Keenan oli vastannut Jokisen tiedusteluihin.

Usean vuoden ajan Keenanin alaisuudessa pelannut Jokinen pitää konkariluotsia muutenkin omalaatuisena tapauksena, joskin suomalainen pääsi lopulta myös kuumaverisen valmentajan suosioon.

– Mietin, että miksi hän otti minut hampaisiinsa, mutta hän ottikin siipiensä suojaan. Ei siinä oikein tiennyt, että vihaako vai rakastaako hän. Pelaajana hänen alaisuudessaan ei tullut minkäänlaista hyvänolon tunnetta. Ei tullut yhtään ohitreeniä, kun vaatimustaso oli ihan älytön, ”Päällikkö” muistelee.

Uran varrelle mahtui myös toinen vaatimustasostaan tunnettu ja suorasanainen luotsi, Brent Sutter.

– Jos joku teki hommia vain 99-prosenttisesti, Sutter ilmoitti sen sellaisella kielellä, että televisiossa olisi kuulunut pelkkää piippausta. Jos ei olisi osannut englantia, olisi oppinut ainakin kaikki kirosanat, Jokinen kertaa.

Päävalmentajien käyttäytyminen pelaajia kohtaan on noussut otsikoihin varsinkin tällä kaudella nykyisten ja entisten pelaajien avattua sanaisen arkkunsa mm. potkut Toronto Maple Leafsistä saaneen tähtivalmentaja Mike Babcockin valmennusmetodeista.

LUE MYÖS: Huippunäyttöjä NHL:ään! Jokerit-tähti loistaa tehokkaana KHL-tilaston ykkösenä

Lähde: MTV Urheilu