Carolina Hurricanesissa hyökkäävä Teuvo Teräväinen (1+1=2) oli suomalaisten selkeimpiä ykkösnimiä sunnuntain vastaisena yönä pelatulla NHL-kierroksella. Pelaaja syötti voittomaalin ja iski päälle kiekon tyhjään rysään, kun Canes voitti Los Angeles Kingsin numeroin 2-0.

Ottelun kolmostähdelle irtosi peliaikaa vajaat 18 minuuttia, tehotilasto näytti illan päätteeksi lukemaa +2. Teräväisen koko kauden saldo on 9+34=43 ja +15. Avausmaaliin toiseksi syöttäjäksi merkattiin Sebastian Aho.

Näet suomalaisten syöttämän osuman täältä sekä Teräväisen tekemän häkin täältä.

Suomalaistykki Teräväinen keikkuu Carolinan sisäisessä pistepörssissä kärjessä, NHL:n vastaavassa hän on noin 20:n paikkeilla. Sinivalkoisten pörssissä Teräväinen on kakkosena heti Florida Panthers -kapteeni Aleksander Barkovin (13+33=46) perässä.

Reimer kuumana

Maalivahti James Reimer otti Hurricanesin maalilla 41 torjuntaa. Nollapeli oli joukkueelle jo toinen peräkkäinen ja voitto kolmas putkeen.

– Kun tärkein asia hoituu, eli kiekot eivät sisään, siinä pääsee rytmiin ja olon tuntee aina vaan paremmaksi, tähtivahti sanoi seuran kotisivuilla tyynesti.

Voittomaalista vastannut joukkuekaveri Nino Niederreiter kehui maalivahdin taivaisiin.

– Hän oli aivan loistava tänään. Hän voitti pelin meille.