Sportin maalilla tätä nykyä torjuva Niko Hovinen (Pelicans-aikojen arkistokuvassa) kertoi Suplalle uskomattomia tarinoita keväästä 2012. Tuolloin Pelicansia edustanut veskari oli torjua lahtelaisille sensaatiomaisen Suomen mestaruuden.

Liiga

@smliiga
#VaasanSport’in Niko Hovinen on kiertänyt viime vuosina eri seuroja, liigoja ja maita lähes hengästyttävällä tahdilla. Ja nähnyt kiekkokulttuureissa yhtä sun toista. Maalivahti kertaa uransa vaiheita #Liiga-podcastin 20. jaksossa.

Kuuntele @SuplaFI’sta! 👇supla.fi/supla/3538783

Pelaaja oli kevään pudotuspeleissä puolikuntoinen. Sitä ei tosin tilastoista pystynyt havaitsemaan pikkumustien tarttuessa varusteisiin kahdeksassa pelissä 92,5 prosentin varmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,30.

– Silloin tuli otettua isoin steppi fyysisellä ja henkisellä puolella jääkiekon suhteen. Siellä olin aika hyvässä koulussa. Pikkuhiljaa huomasin, että asiat rupeavat luonnistumaan.

Nupen (Pasi Nurminen) valvovan silmän alla sai olla. Sitten huomasin, että turhaa jännityksen takia pilaa pelisuorituksia.

– Opetti kädestä pitäen fysiikkatreenaamisesta jäälle. Nupe näki, ettei ”tuo ehkä luonnistu, ja että koitappas tehdä näin”.

Kevään 2011 maailmanmestarille kevät 2012 ei ollut helppo, vaikka koulu oli antoisa. Pelaaja oli pudotuspeleissä puolikuntoinen ja lonkkavaivaa peiteltiin viimeiseen asti.

– Joo, kaikki keinot siinä yritettiin. Muu joukkue meni lentokoneella Ouluun, niin mä ajelin pakettiauton perässä makuupatjan päällä ja maalivahtivalmentaja Nurminen ratissa.

– Tavallaan ne vaivat alkoivat muistaakseni joulukuussa. Alkulämmittelyissä rupesi tuntuun vähän erikoiselta, Hovinen viittasi erääseen HIFK-peliin.

Kiekkokiertolainen oli Pelicansin maalilla silti timanttia. Puolivälierissä kaatui lopulta Kärpät voitoin 4-3 ja välierissä Blues voitoin 4-1. Finaaleissa JYP oli liian kova ottaen Suomen mestaruuden kiinnityksin 4-1.