HELSINKI. Leijonissa nähdään Ruotsin EHT-turnauksessa todella kiinnostava palaaja, kun Jori Lehterä pelaa ensimmäiset maaottelunsa sitten vuoden 2016 World Cupin.

Valinta ei ollut Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan vaikea. Jalonen sekä maajoukkueen GM Jere Lehtinen ovat olleet pitkin kautta yhteydessä SKA Pietarin NHL-konkariin.

Lehterä oli lopulta helppo houkutella palaamaan maajoukkueen matkaan.

– Hän on isossa roolissa Euroopan parhaimpiin kuuluvassa joukkueessa. Ykkössentteri, hänellä on iso vastuu sekä yli- että alivoimalla. Se ohella hän on varakapteeni, Jalonen perustelee tuoretta valintaa.

Urallaan pitkään NHL:ssä pelannut Lehterä pelaa ensimmäistä kauttaan KHL:ssä. Jalonen on ollut tyytyväinen siihen, miten 32-vuotias konkari on pystynyt hyppäämään takaisin Eurooppaan.

– Hän on ollut todella hyvä – toki parantaakin aina pystyy, mutta nyt näemme, miten hän pärjää kansainvälisissä peleissä.

Huumekohu taustalla

Lehterän kohdalla esille nousee väkisin myös tuore huumekohu. Hyökkääjän tilannetta puidaan yhä oikeudessa.

Lehterä on saanut jo tuomion huumausainerikoksesta. Tuomio ei ole kuitenkaan vielä lainvoimainen, sillä kiekkotähden leiri jätti valituksen hovioikeuteen tapauksesta.

Jalonen kommentoi maltillisesti kaukalon ulkopuolisia asioita ja Lehterän PR-puolen tuomia haasteita. Päävalmentaja suhtautuu viileästi ylimääräisiin puheisiin.

– Emme olisi ottaneet häntä mukaan, jos olisimme kokeneet, että hänen ottamisellaan olisi hirveän negatiivinen vaikutus meidän toimintaamme, Jalonen naulaa.

LUE MYÖS: Tässä on Leijonien tuore joukkue ja otteluohjelma!