Leijonilla yllättävä ongelma: pelaajapula esti Kärppien maalivahtikomeetan maajoukkuekutsun

© Kuva: Leijonat.fi

HELSINKI. Leijonat olisi ottanut mielellään Kärppien Justus Annusen maalilleen, paljastaa päävalmentaja Jukka Jalonen.

Maajoukkueen päävalmentaja nimesi maanantaina tuoreen joukkueen Ruotsin EHT-turnaukseen. Mukana ryhmässä on yhteensä neljä ensikertalaista: TPS:n Lauri Pajuniemi, Ilveksen Matias Maccelli, KooKoon Oskari Manninen ja HPK:n Jere Innala.

Jalonen ja joukkueen GM Jere Lehtinen pyörittelivät mielessään nelikon ohella myös viidettä tulokasnimeä. Kärpät nuorukainen Annunen loisti nuorten MM-kisoissa, sen ohella hän on pelannut pitkin kautta vakuuttavasti Liigassa.

Nuoren Liiga-vahdin maajoukkuekomennus kaatui kuitenkin yllättävään ongelmaan – Kärppien pelaajapulaan.

– Olisi varmaan otettu Annunen mukaan, mutta heiltä lähti jo (Patrik) Rybar Slovakian mukaan. Ei voi oikein ottaa kahta maalivahtia mukaan samasta seurasta, kun heillä on kaksi peliä silloin, Jalonen harmitteli medialle.

Annusen komennus olisi saanut oululaiset pulaan, sillä joukkueen kolmosvahti Joel Blomqvist on samaan aikaan junnumaajoukkueen matkassa. Liiga-seura olisi joutunut hakemaan väkisin laina-apuja jostain muualta.

– Heiltä olisi puuttunut kerralla kolme maalivahtia. Se olisin ollut sama kuin olisi ottanut yhdestä seurasta kahdeksan pakkia. Ei kovin viisasta, Jalonen huokaisi.

LUE MYÖS: Tässä on Leijonien tuore joukkue ja otteluohjelma! 

LUE MYÖS: Jori Lehterä palaa kohun jälkeen Leijoniin – Jukka Jalonen avaa nyt valinnan taustat: ”Hän on ollut todella hyvä”

LUE MYÖS: Muutoksia Leijoniin! Liigan huippupakki sivuun loukkaantumisen takia

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

» Katso Ruotsin EHT-turnauksen otteluohjelma, tulokset, pistepörssi ERIKOISSIVULTAMME!