Leijonien taival Ruotsin EHT-turnauksessa päättyi lopulta kolmanteen sijaan, kun joukkue voitti Helsingissä Venäjän, mutta kärsi Ruotsissa tappiot Tshekille ja Ruotsille.

Vaikka lopputulos oli monella tapaa pettymys, löytyi joukkueesta myös onnistujia. Usea pelaaja pääsi antamaan kolmen pelin aikana tärkeitä näyttöjä kevättä silmäillen.

Ketkä olivat joukkueen suurimmat onnistujat ja pettymykset? Leijonat.com nostaa esille molemmille listoille kolme nimeä.

Leijonien topit ja flopit:

Onnistujat:

Julius Junttila
Kärppien hyökkääjä pelasi mainion turnauksen. Tehot 1+2 ovat mainio näyte kolmeen peliin – sen ohella kaukalossa nähtiin energinen Junttila.

Jere Karjalainen
Myös Tappara-nimi pelasi mainion turnauksen. Karjalainen pystyi tuomaan myös Leijoniin Liigasta tuttuja vahvuuksiaan. Se on merkattu varmasti myös valmennuksen papereihin tarkkaan.

Joel Mustonen
28-vuotias hyökkääjä iski Ruotsia vastaan maajoukkueuransa avausmaalin. SHL:stä tuttu suomalainen pelasi sen ohella myös muuten pirteän turnauksen.

Pettymykset:

Julius Honka
Nuoren pakin taso heilahteli turhan paljon viikonlopun aikana. Kiekollinen taito on olemassa, mutta Honka ei päässyt tässä EHT-turnauksessa parhaimmilleen. Se näkyi valitettavasti myös oman pään pelaamisessa.

Jori Lehterä
Lehterä väläytteli läpi turnauksen, mutta tehot ja tasaisuus jäivät uupumaan. Kausi SKA:ssa on todistanut, että konkarilla on varaa vielä parantaa melkoisesti. Huippunimen arviointiin vaikuttaa myös Leijonien heikko yv-peli, vaikkei sitä yksin voikaan ykkössentterin niskaan kaataa. Lehterä on yhä silti potentiaalinen nimi Leijonien MM-ryhmään asti.

Arttu Ruotsalainen
Ruotsalaisen kohdalla on liian kärkästä puhua flopista, mutta hyökkääjällä jäi varaa parantaa. Ilveksen kiekkotaituri jäi tällä kertaa Leijonissa jopa yllättävän pieneen rooliin. Älykkäällä hyökkääjällä on saumat ottaa isompi johtajan rooli erityisesti joukkueen hyökkäyspäässä.

LUE MYÖS: Kolme nimeä ylitse muiden! Fanit äänestivät: Tässä ovat Leijonien ykköstähdet

LUE MYÖS: Liikaa NHL-tähtiä? Ruotsissa yllättävä ehdotus MM-kisoihin: ”Meidän on otettava oppia Suomelta”

LUE MYÖS: Turnausvoitto! Pikkuleijonat liitää upeassa voittoputkessa – nuoret huippulupaukset taas iskussa