Liikaa NHL-tähtiä? Ruotsissa yllättävä ehdotus MM-kisoihin: ”Meidän on otettava oppia Suomelta”

© Kuva: Getty Images

Mikä on NHL-statuksen arvo kevään MM-kisoihin? Tämä kysymys on noussut esille alkuvuodesta Ruotsissa.

Tre Kronor on saanut viime vuosina hurjat NHL-tähtiä vilisevät niput MM-kisoihin. Aina menestys ei ole ollut silti odotettua – joukkue putosi viime keväänä yllättäen jo puolivälierissä Leijonia vastaan.

Suomi marssi lopulta MM-kultaan Euroopassa kootulla jengillä yllätysmestariksi. Se on herättänyt nyt moninaista pohdintaa Ruotsista.

– Moni Ruotsin pelaaja on näyttänyt tässä EHT-turnauksessa MM-tason pelaajalta. Tämä on tärkeä viesti päävalmentaja Johan Garpenlöville, jolta pitää löytyä uskallusta tökkiä NHL-tähtiä keväällä, Expressenin kolumnisti Magnus Nyström kirjoittaa.

Tekstissä mainitaan useasti Suomi esimerkkinä. Nyström nostaa esille, että NHL-tähtiä ei pitäisi ottaa lainkaan mukaan kisoihin ”vanhoilla meriiteillä”. Jos pelaaja on väsynyt pitkästä NHL-kauden jälkeen, löytyy Euroopasta usein parempia vaihtoehtoja.

– Meidän on otettava oppia Suomelta. Garpenlövin pitää olla tiukka ja vaativa. Hän ei voi olla pelkästään kiitollinen NHL-nimille MM-kisoihin saapumisesta ja ottaa vastaan kaikki, jotka vain haluavat tulla mukaan.

–  Se voi tarkoittaa tuntemattoman NHL-nimen valitsemista NHL-tähden takia. Tai sitten KHL-pelaajan tai SHL-pelaajan valitsemista.

Kevään MM-kisat pelataan toukokuussa Sveitsissä. On kiinnostavaa nähdä, millaisen joukkueen Ruotsi saa tänä vuonna arvokisoihin.

– MM-kisat voi voittaa ilman NHL-tähtiä. Kaikkien on pitänyt oppia se Suomelta, Nyström naulaa.

LUE MYÖS: Tylyä! Leijonien EHT-turnaus päättyi pettymykseen – loukkaantumiset huolettavat

LUE MYÖS: Karmeita uutisia! Leijonien Liiga-komeetta loukkaantui – jäi rajun niitin alle

LUE MYÖS: Pelkkiä voittoja! Pikkuleijonat liitää voittoputkessa – usea kärkinimi takonut kovaa jälkeä


St. Louis Blues – Florida Panthers | Kissapaidat vahvoilla Missourissa!

Floridan ruuti on kuivaa! Joutuuko Ville Husso jälleen kiekkosateeseen?