Sami Vatasen nimi isosti NHL:n siirtohuhuissa – ”6-7 kiinnostunutta seuraa”

© Kuva: Getty Images

New Jersey Devilsin puolustaja Sami Vatanen on yksi NHL:n siirtotakarajan todennäköisimmin seuraa vaihtavista pelaajista.

Viimeistä sopimusvuottaan pelaava 28-vuotias suomalainen on The Athleticin mukaan jopa 6-7 seuran kiikarissa joukkueiden etsiessä vahvistuksia pudotuspelejä silmällä pitäen.

Hyvin liikkuvan Vatasen valtteina ovat paitsi kokemus, myös kätisyys (laukoo oikea käsi alhaalla) sekä ylivoimatehokkuus: suomalainen on iskenyt 10 kauden 23 pisteestään ylivoimapelissä ollen samalla luotettava myös omassa päässä. Tästä osoituksena mies pelaa säännöllisesti isoja minuutteja myös Devilsin alivoimissa.

Vatanen on merkkauttanut viimeisellä kuudella NHL-kaudellaan päälle 21 minuutin keskimääräiset peliajat ottelua kohti. Pudotuspelijoukkueiden kannalta myös Vatasen näytöt kevään tosipeleistä ovat rautaa: 44 pudotuspeliottelua urallaan pelannut jyväskyläläinen on iskenyt noissa peleissä mojovat 23 tehopinnaa.

Mikä Vatasen vaihtoarvo treidimarkkinoilla sitten on, onkin eria asia. Nyky-NHL:n muuttuessa yhä enemmän nuorten pelaajien sarjaksi varausvuorojen merkitys korostuu, eivätkä seurat ole välttämättä valmiit luopumaan kärkivuoroistaan vaihdossa loppukauden vuokrapelaajaan.

Devilsin seurajohto odottaneekin Vatasen treidin suhteen aivan siirtotakarajan loppuhetkille asti. NHL:n trade deadline on tänä vuonna 24. helmikuuta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.