Kolme suomalaislupausta NHL:n siirtohuhuissa – ”Mikäli seura aikoo tehdä pelaajakauppoja, hän on…”

© Kuva: Getty Images

Peräti kolme suomalaispelaajaa nousi The Athleticin tuoreelle top 10 -listalle jo NHL:ään varatuista tulevaisuuden lupauksista, joiden pelaajaoikeudet taalaliigassa saattavat vaihtaa omistajaa vielä ennen siirtotakarajan umpeutumista.

Jesse Puljujärvi, Julius Honka sekä Henrik Borgstöm ovat kaikki omien seurojensa 1. kierroksen varauksia, joista tosin ainoastaan 22-vuotias Borgström kiekkoilee tällä kaudella Pohjois-Amerikassa.

Viime kaudella 50 NHL-peliä Florida Panthersin hyökkäyksessä pelannut Borgström on esiintynyt taalakaukalossa tällä kaudella vain neljässä pelissä kauden vierähdettyä suurimmaksi osaksi farmiliiga AHL:n puolella. The Athleticin Corey Pronman uskookin suomalaissentterin olevan ehdottamasti mukana listalla, mikäli Panthers aikoo tehdä hankintoja ennen 24. helmikuuta umpeutuvaa siirtotakarajaa.

– Mikäli Florida haluaa tehdä pelaajasiirtoja, Borgström on pelaaja, johon useat seurat kiinnittävät huomionsa. Ei ole vakuuttanut 22-vuotiaana AHL:ssä tehojensa puolesta, mutta mielestäni hän näyttää paremmalta, kuin mitä pelkät tehot osoittavat. Muut seurat pitävät varmasti hänen korkeasta taitotasostaan sekä kyvystään tehdä peliä, vaikkakin hänen luistelunsa onkin varsin keskinkertaista. On osoittanut olevansa myös hyvä alivoimapelaaja. Uskon hänellä olevan kaikki ainekset hyväksi NHL-tason pelaajaksi, Pronman povaa.

Borgström on Panthersin 1. kierroksen 23. varaus kesältä 2016. Sentteri on iskenyt tällä kaudella AHL:ssä pelaamissaan 40 pelissä 18 (9+9) tehopistettä.

LUE MYÖS: Huhuille vahvistus! Jukureiden ykköstähti jättää seuran – uusi osoite vielä mysteeri

LUE MYÖS: Huvittavaa kuittailua! Tuukka Rask lupaa lyödä Pekka Rinteen NHL-peleissä: ”Pelaan vaikka 50-vuotiaaksi, että pääsen ohi”

LUE MYÖS: Tähtiloistoa! Iso määrä NHL-legendoja saapuu pelaamaan Suomeen – hyvän asian puolesta