Kaapo Kakkoa verrataan NHL:n supertähteen: ”Nouseminen tähdeksi on väistämätöntä”

© Kuva: Getty Images

Kaapo Kakon tulokaskausi NHL:ssä ei ole sujunut nuorukaisen päälle fanien ja pelaajan itsensä toimesta ladattujen jättimäisten odotusten mukaisesti.

19-vuotias turkulaishyökkääjä on pelannut New York Rangersin riveissä toistaiseksi 55 peliä tehoin 8+12=20. Kakon plusmiinus-lukema näyttää jäätävää lukemaa -22. Kiekkosivusto The Hockey Writers uskoo heikosta tulokaskaudesta huolimatta suomalaistykin nousuun NHL:n huipulle jo ensi syksynä.

– Kauden alkaessa hän oli niin itsevarma, että tuntui kuin hän olisi valmis omistamaan koko Madison Square Gardenin. 55 ottelun jälkeen Kakko ei ole kuitenkaan vielä näyttänyt todellista luonnettaan NHL:ssä. Asiaan saattaa tulla muutos hyvinkin pian, The Hockey Writers arvioi.

– Tämän kauden osalta aika tiimalasissa käy vähiin. Kakolla on kuitenkin niin paljon luontaista talenttia, että hänen nousunsa NHL-tähdeksi on väistämätön viimeistään ensi kaudella, THW täräyttää kovan arvionsa.

Vertailua nykytähtiin

THW muistuttaa Rangersin poukkoilevan peluutustavan vaikeuttaneen entisestään Kakon sopeutumista. Viime kevään MM-kultasankaria on heitelty kauden mittaan vuorotellen käytännössä katsoen kaikkien Rangers-hyökkääjien ketjukaveriksi. Pelipaikka on löytynyt välillä ykkösketjusta, välillä taas jopa nelosesta.

Nykyisiin NHL-tähtiin verrattuna Kakon tilanne ei ole mitenkään poikkeava. Muiden muassa NHL:n parhaimpiin maalitykkeihin nykyisin lukeutuvan Boston Bruins -tähti David Pastrnakin NHL-uran alku oli Kakon tavoin haastava: tshekkitähti iski tulokaskaudellaan 46 pelissä tehot 10+17=27. Nykyinen supertähti vietti suuren osan ensimmäisestä Pohjois-Amerikan kaudestaan Providence Bruinsin AHL-kokoonpanossa. Tshekin toinen kausi tuotti 51 pelissä tehot 15+11=26.

Suomalaisista tuorein esimerkki on Mikko Rantanen. Colorado Avalanchen supertähti vietti lähes koko ensimmäisen Pohjois-Amerikan kautensa AHL:ssä. Suomalaisten ei siis kannata olla huolissaan myöskään Kakon esiinmarssista NHL:n eliittiin.

LUE MYÖS: Muhiiko NHL:ssä suomalainen siirtopommi? Katsomokomennus herätti pelikaverien epäilykset: ”Liittyy siirtotakarajaan”

LUE MYÖS: Suomalaislupaukselle iso näyttöpaikka: kutsuttiin NHL:ään yhdessä jättipalkkaa nauttivan flopin kanssa