Tulikuumaa! Liigan yllätysvahdille ensiksi ensimmäinen nollapeli, perään Tappara nurin – media kimppuun: ”Ei tähän oo tottunu”

© Kuva: Juha Tamminen

HÄMEENLINNA. HPK:n 27-vuotias vahti Rasmu Reijola torjui reilu viikko sitten uransa ensimmäisen nollapelin. Perään lauantaina Tappara jäi jalkoihin 3-2. Nyt pelaajalla on vientiä joka paikkaan, eikä ihme.

– Ei tähän oo tottunu, 1,90 maalia per peli taaksensa päästänyt Reijola kuittaa huomion keskipisteenä olemisesta.

– Nyt ollaa pelattu joukkueenaki tosi hyvin. Sitä kautta ollu itelläki helpompaa pelata. Joukkue on auttanu.

Kun Tappara kaatuu lähes täydellä kotinäyttämöllä, nousee hallitsevan Suomen mestarin pistesaldo 87:een. Suora puolivälieräpaikka häämöttää kuuden pinnan päässä. Tuuletus Tappara-pelin summerin soidessa kertoo paljon.

– Joo, kyllähän toi hyvältä tuntuu voittaa yks ehottomia Liigan kärkijoukkueita, eli Tappara! Harvoin on helppoja matseja niitä vastaan, eikä ollu lauantainakaa. Pelattii mun mielestä niin hyvin, et oltii kyl parempia.

Nollapelit ja Tapparan kaatamiset taitavat olla jollain tasolla tiedossa ja muistissa.

– Kylhän noista tietenki yrittää kaikki positiiviset jutut ottaa mukaa ja saaha sellasta tiettyä itseluottamusta, mut sit kummiski se on aina uus peli. Ei niistä sit muuta saa mukaa, ku itseluottamuksen, vahti vastaa kysyttäessä ajatuksia merkkipaaluista.

– Vanha sanonta on, että kyl ne perunat pitää joka päivä keittää uudestaan.

Intetäänpä vähän.

Pelaajan tilastot ovat helmikuussa maagista luokkaa, sillä torjuntaprosentti on painunut ottelua kohden vain kerran alle 90:n. Lukema (88,24) kirjataan tilastoihin juuri tässä lauantain Tappara-pelissä. Tilastot eivät taida horjuttaa.

– No kyl mä tiedän, minkä verran maaleja on menny. Sen mä tiedän. Tärkeintä on, että ollaa joukkueena napsittu hyvin pisteitä. Sitä kautta usein itekkin näyttää tilastoissa hyvälle.

Reijola on ollut tällä vuosikymmenellä HPK:n maalilla jo kahdeksassa ottelussa. Viime vuonna vyölle kertyi uran kuusi ensimmäistä peliä. Vaikka se ei Reijolan tehtävä olekaan kommentoida, niin kysytään silti. Missä luuraa Joona Voutilainen, loukkaantuneenako?

– Jotain on, en tiiä tarkemmin.

Näitä ei toivo ikinä. Pelaaminen maistuu Reijolalle silti.

– Onhan se kiva pelata. Sen takia tota hommaa tehää, et pääsee pelaa. On ollu hyvä fiilis.

Ensi viikko on taas iso.

– Nyt nautitaa tosta vähän aikaa kopissa. Hyvä fiilis, iso voitto meille. Sit kummiski täytyy muistaa, et keskiviikkona on jo Kärpät vastassa. Ei se vastus ainakaa huonone tästä näin. Sitä kohti. Hyvä alkuviikko ja keskiviikkona uutee koitoksee.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.