Aleksander Barkov pumppaa renkaita: Löytääkö Floridaan kaupattu Erik Haula kateissa olevat tehonsa?

© Kuva: Getty Images

Yksi maanantaina sulkeutuneen NHL:n siirtoikkunan merkittävimpiä suomalaissiirtoja oli keskushyökkääjä Erik Haulan siirto Carolina Hurricanesista Florida Panthersiin.

Haulan ohella Floridaan matkasivat Lucas Wallmark, Eetu Luostarinen ja Chase Priskie, kun taas toiseen suuntaan liikkui Panthersista Vincent Trocheck.

Kaudella 2013-14 taalaliigassa debytoineelle Haulalle floridalaisjoukkue on jo neljäs NHL-seura. Hurricanesin ja Panthersin lisäksi 28-vuotias porilainen on edustanut Minnesota Wildia, sekä Vegas Golden Knightsia.

Panthers-GM Dale Tallon on uuteen hankintaansa erittäin tyytyväinen.

– Haula tuo meille lisää nopeutta ja kokemusta, Tallon korosti seuran nettisivulla.

Panthers luopui kaupassa kakkossentteri Trocheckista, mutta sai tilalle useamman keskikaistan taitajan ja joukkueen kapteeni Aleksander Barkov hehkutti varsinkin Haulaa ja Wallmarkia.

– He ovat todella työteliäitä jätkiä. Heillä on taitoa ja koska he ovat keskushyökkääjiä, olen törmännyt heihin useasti ja ollut heitä vastaan aloituksissa. Molemmat ovat todella vaikeita vastustajia, Barkov totesi.

Nykyisen NHL-sopimuksensa viimeistä kautta pelaavalle Haulalle siirto tarjoaa myös mahdollisuuden löytää uusissa ympyröissä viime aikoina kateissa olleet tehonsa.

Upeasti kauden aloittanut Haula on summannut vuoden 2020 puolella pelaamissaan 20 ottelussa vaatimattomat 5 (1+4) tehopistettä.

Koko sesongilla loukkaantumisien takia useita otteluita menettänyt Haula on summannut 41 ottelussa 22 (12+10) tehopinnaa.

LUE MYÖS: NHL:ssä kiireinen viimeinen siirtopäivä – nämä kaikki suomalaiset vaihtoivat seuraa!