NHL:ssä kiireinen viimeinen siirtopäivä – nämä kaikki suomalaiset vaihtoivat seuraa!

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä oli erittäin vilkas viimeinen siirtopäivä ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Viimeisen päivän aikana nähtiin myös poikkeuksellinen määrä suomalaissiirtoja, jotka listaamme tähän artikkeliin.

Sami Vatanen, New Jersey Devils -> Carolina Hurricanes

Sami Vatanen oli yksi siirtotakarajan tavoitelluimmista nimistä. Suomalaispuolustaja päätyi lopulta Carolinaan, johon häntä oli huhuttu jo pidemmän aikaa.

Janne Kuokkanen, Carolina Hurricanes -> New Jersey Devils

Osana Vatanen-kauppaa Carolina luopui suomalaislupaus Janne Kuokkasesta. 21-vuotias hyökkääjä ei ole tällä kaudella päässyt näyttämään NHL:ssä, vaikka on mättänyt kovia tehoja farmissa. Uudessa seurassa on varmasti tarjolla isompaa roolia.

Erik Haula, Eetu Luostarinen, Carolina Hurricanes -> Florida Panthers

Carolina luopui kerralla kahdesta suomalaisesta, kun seura hankki hyökkääjä Vincent Trochekin Florida Panthersista. Panttereista tuli kerralla yksi NHL:n sinivalkoisimmista seuroista, kun joukkueessa pelaavat jo entuudestaan Aleksander Barkov ja Aleksi Saarela.

Markus Hännikäinen, Columbus Blue Jackets -> Arizona Coyotes

Markus Hännikäinen on ollut usean kauden ajan Columbuksen luottosotureita. Tällä kaudella alempien ketjujen työmyyrä on kuitenkin jumittunut farmiin, eikä ole saanut vyölleen ainuttakaan NHL-ottelua. Siirto Arizonaan tarjoaa suomalaiselle uuden mahdollisuuden.