Edmonton Oilers vahvisti kapeaksi parjattua hyökkäystään NHL:n siirtotakarajalla hankkimalla riveihinsä kaksi laitahyökkääjää, Andreas Athanasioun Detroit Red Wingsistä sekä Tyler Ennisin Ottawa Senatorsista.

The Athleticin kiekkotoimittaja Allan Mitchell uskoo varsinkin Athanasioun siirron olleen Oilers-johdolta viimeinen sinetti sen suhteen, että seura on luopunut toivosta vuoden 2016 nelosvaraus Jesse Puljujärven suhteen.

– Uskon, että GM Ken Hollandin tekemä Athanasiou-treidi oli ensimmäinen ja kenties viimeinen yritys nollata Puljujärven valinta vuoden 2016 varaustilaisuudessa, Mitchell täräyttää.

Jo toisessa Oilers-pelissään loukkaantunut Athanasiou iski umpisurkean Detroitin riveissä alkukauden 46 pelissä tehot 10+14=24. Alku Edmontonissa oli kuitenkin lupaava: huippunopea, viime kaudella 30 maalia pyssyttänyt 25-vuotias tälläsi Connor McDavidin rinnalla ensimmäisessä pelissään tehot 1+1.

– Joukkue tarvitsee kipeästi laituria, joka osaa tehdä maaleja, pysyy seurassa tulevat vuodet ja kehittää toimivan kemian McDavidin, Leon Draisaitlin, Ryan Nugent-Hopkinsin ja Kailer Yamamoton kanssa. Athanasiou on tähän oivallinen vaihtoehto, Mitchell jatkaa.

Tästä kaudesta kolme miljoonaa dollaria tienaavan Athanasioun sopimus umpeutuu kauden jälkeen, joskin Oilers lienee enemmän kuin kiinnostunut nuoren kanukin pestaamisesta pitkällä jatkosopimuksella ennen sitä.

LUE MYÖS: NHL-toimittaja paljastaa: yksi seura oli kiinnostunut Mikko Koivusta siirtotakarajalla