Koronavirus (COVID-19) leviää tällä hetkellä vauhdilla ympäri maailmaa, mutta Liigassa turhalla aikailulla leikitään vain ihmisten terveydellä.

Euroopassa jo kahdeksassa maassa jääkiekkokausi on peruttu. Tuoreimpana Sveitsin pääsarja NLA päätti torstaisessa kokouksessaan, ettei pudotuspelejä tulla pelaamaan. Sama päätös on pian väistämättä edessä myös monissa muissa maissa, joissa pelataan tällä hetkellä osittain tyhjille katsomoille.

Samaan aikaan Liigassa ei kuitenkaan toimita riittävällä tavalla, vaan ottelut ovat yhä avoinna yleisölle. Suomessa todetaan viikko viikolta enemmän koronavirustartunoja, joten suuria yleisötapahtumia on täysin järjetöntä edes yrittää järjestää.

Koronavirushan tarttuu todennäköisesti pisaratartuntana, joka tarkoittaa sitä, että se tarttuu helposti missä vain, jossa ihmiset ovat vierekkäin. Liiga-seurat eivät voi myöskään millään tavalla valvoa sitä, etteikö otteluihin saapuisi katsojia, jotka ovat olleet lähiaikoina epidemia-alueilla.

Toisaalta, onneksi hallitus kokoontuu keskustelemaan koronavirustilanteesta vielä torstain aikana. Toivottavasti kaikki suuret yleisötapahtumat tajutaan perua, sillä näin vakavan asian kanssa on enää turha aikailla.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen

LUE KORONAVIRUKSEEN LIITTYVIÄ KIEKKOUUTISIA:

SaiPa-legendan ura päättyy tyhjien katsomoiden edessä – valtava pettymys halutaan korvata

Täyskäännös! IIHF korjasi huhut MM-kisojen perumisesta – myös Kalervo Kummola jyrähti

Sarjoja perutaan koronaviruksen takia – Mestiksen hallitus ehdottaa: kausi laitettava pakettiin

Lähde: Miesten jääkiekon MM-kisat peruttu!

Suomen hallitus kertoi järeistä toimenpiteistä! Miten käy Liiga-kauden?