Kiekkosivusto listasi NHL:n parhaat kakkosvahdit – mukana epäonnekas suomalaisnimi

© Kuva: Getty Images

NHL-seurojen on nykypäivänä panostettava huomattavasti takavuosia enemmän tasokkaaseen maalivahtikaksikkoon, sillä vauhdin kiihtyessä ykkösvahdit eivät enää pysty pelaamaan laadukkaasti 75 runkosarjaottelua ennen pudotuspelien alkua.

The Hockey Writers listasi NHL:n tämän hetken 10 parasta kakkosmaalivahtia. Listan ykköseksi nousee Boston Bruinsissa Tuukka Raskia toista kauttaan kirittävä 34-vuotias Jaroslava Halak. Listan viidennelle sijalle sivusto nostaa Arizona Coyotesin Antti Raannan, joka on putosi viime kauden pitkän loukkaantumisen myötä kakkosvahdiksi Darcy Kuemperin taakse.

– Kun Coyotes hankki Raannan Rangersistä vuonna 2017, he tuskin uskoivat hänen putoavan takaisin siihen kakkosvahdin rooliin, jossa tämä pelasi Henrik Lundqvistin takana New Yorkissa. Valitettavasti iso loukkaantuminen kesken kakkoskauden yhdessä Kuemperin upean tasonnousun myötä on pudottanut Raannan taas kakkosmaalivahdiksi, THW perustelee.

– Ei ole silti kysymystäkään siitä, etteikö Raanta olisi edelleen 1B-tason maalivahti Kuemperin toimiessa 1A-veskarina. Raanta ei ole palannut vielä samalla tasolle kuin ennen loukkaantumistaan, The Hockey Writers muistuttaa nostaen samalla esille Raannan mahdollisen treidin ensi kesänä.

Tälläkin kaudella loukkaantumisista kärsinyt Raanta ehti pelata ennen NHL:n keskeytymistä 33 peliä torjuntaprosentilla 92,1 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,63.

TOP 10 -lista kokonaisuudessaan:

10) Jake Allen — St. Louis Blues
9) Thatcher Demko — Vancouver Canucks
8) James Reimer — Carolina Hurricanes
7) Pavel Francouz — Colorado Avalanche
6) Antti Raanta — Arizona Coyotes
5) Anton Khudobin — Dallas Stars
4) Elvis Merzlikins — Columbus Blue Jackets
3) Thomas Greiss — New York Islanders
2) Ilja Samsonov — Washington Capitals
1) Jaroslav Halak — Boston Bruins