Oliko tässä viime kauden yllättävin suomalaismestari? NHL:ssä seuraa vaihtanyt hyökkääjä ei pelannut yhtäkään pudotuspeliottelue – ”Näin kävi”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä äskettäin seuraa vaihtanut Janne Kuokkanen voitti viime kesänä AHL:n Calder Cupin. Nykyisin New Jersey Devilsiä edustava pelaaja luuti viime kaudella Charlotte Checkersin paidassa 48 ottelussa tehoin 12+26=38 (+8).

Pudotuspelejä vyölle ei kertynyt ja se on sääli, sillä Charlotte paineli lopulta aina mestaruuteen asti. Kuokkanen sai runkosarjan pelimäärän ansiosta nimensä kannuun.

– Näin kävi, sitkuteltiin oikeastaan koko kausi lonkan kanssa. Tammi-maaliskuussa se alkoi olla jo niin paha, että piti tehdä ratkaisu siitä, mitä sen kanssa tehdään: Mennäänkö puudutuksilla loppukausi vai mennäänkö leikkaukseen, ja sitten ollaan harjoitusleirillä kunnossa, pelaaja muistelee NHL:n suomenkielisellä sivustolla.

– Joukkue hoiti hommat hyvin. Meillä oli aivan uskomaton joukkue viime kaudella. Loistavia pelaajia.

Tällä kaudella Kuokkanen pelasi Charlottessa 52 ottelua pistein 12+30=42 (+9). Sittemmin hän vaihtoi New Jerseyn organisaatioon, ja NHL:ssä vyöllä on yksi ottelu kiikaritilastoin. Farmin puolella Binghamton Devilsissä neljä peliä toivat toistaiseksi tehot 3+3=6 (+1).

– Minut lähetettiin ensin Devilsiin, ja sain puolitoista viikkoa totutella rauhassa systeemiin ja jääkiekkoon uudestaan. Kaupassa on niin paljon asioita, että jääkiekko on varmaan viimeinen asia, joka silloin on mielessä. Nyt olen Devilsissä, ja peli tuntuu ihan hyvältä.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on pelannut taalaliigassa toistaiseksi 12 ottelua pisteittä (-5). Jos NHL:ää maailmassa joskus vielä pelataan, tietää Kuokkanen lähestysmistapansa peleihin.

– Minulle nämä pelit ovat erittäin tärkeitä, kun en ole vähään aikaan saanut kokemusta ylhäältä. Yritän ottaa kaiken opin irti näistä peleistä ja tuoda omaa tekemistä kaukaloon, jotta johtoporras näkee, että meikäläinen on ensi kaudella varteenotettava pelaaja kokoonpanoon.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.