Ilves kaupoilla: Hankki alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalistin – oli pelaamatta koko viime kauden

© Kuva: Leijonat.fi

Ilves tiedotti nettisivuillaan, että uusina pelaajina joukkueeseen siirtyvät hyökkääjät Joni Ikonen (arkistokuvassa) ja Taavi Vartiainen sekä puolustaja Santeri Airola. Vartiaisen ja Airolan sopimukset ovat 2+1-vuotiset ja Ikosen kaksivuotinen.

Päävalmentaja Jouko Myrrän remmiin liittyvät apuvalmentajina aloittavat Marko Ojanen ja Pasi Saarinen.

KalPasta tuleva Ikonen oli Ilveksen mielestä vapaana olleista lupaavista suomalaisista keskushyökkääjistä kiinnostavin. Ilveksessä ollaan tyytyväisiä pelaajan valintaan saapua Tampereelle. Ikosella on potentiaalia olla kärkipelaaja Liigassa ja lisäksi hänellä on saumat edetä uralla yhä kovempiin sarjoihin.

– Hän oli valmis läpilyöntiin jo kuluneella kaudella, mutta ikävä loukkaantuminen keskeytti kauden ennen aikojaan.

– Tiedämme, että saamme pelaajan, joka pystyy pelaamaan kaikissa eri pelitilanteissa ja tekemään ympärillään olevista pelaajista parempia. Tulemme olemaan erittäin kärsivällisiä hänen kanssaan sekä antamaan aikaa sopeutua uuteen ympäristöön ja pelitapaan pitkän pelitauon jälkeen, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela mietti ja jatkoi Pelicansin kiekkokoulun kasvatti Vartiasesta.

– Halusimme joukkueeseemme lisää kokoa ja voimaa maalineduskamppailuihin sekä hyökkäyspeliimme. Saamme Taavi Vartiaisesta kova-asenteisen joukkuepelaajan, jonka vahvuuksiin lukeutuvat myös alivoimapelaaminen ja laukausten blokkaaminen.

Alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti Ikonen ei pelannut menneellä kaudella yhtäkään ottelua. Airola puolestaan edusti suurimmaksi osaksi Mestis-joukkue Ketterää, lisäksi vyölle kertyi muutama ottelu SaiPassa.