KHL-seura Admiral Vladivostok ilmoitti tiistaina luopuvansa paikastaan ruplaliigassa ensi kaudella.

Kaupungin jalkapalloseura FC Luch Vladivostok ilmoitti heti perään jättäytyvänsä pois maan jalkapallon toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Venäjän jalkapalloliiton kunniapuheenjohtaja Vjatseslav Koloskov uskoo kaksikon perääntymisen olevan vasta alkusoittoa vetäytymisille Venäjällä.

– Jääkiekkoseuran ylläpitäminen on yleensä iso rahareikä. Admiralin jääkiekkoseura perustettiin erityisesti jääkiekon kehittämiseksi (paikkakunnalla). Valitettavasti vaikuttaa siltä, että tämä on vasta alkusoittoa. Vaikka haluammekin vedota joukkueiden sosiaaliseen merkitykseen, niin leipää ja sirkuhuveja valittaessa leipä menee sirkushuvien edelle, urheilupomo kommentoi R-Sportille.

– Seurat, joilla on budjettiin pohjautuva rahoitus, ovat nyt kovilla. Budjetissa ei ole rahaa joko kauden lopussa tai ensi kauden alkaessa. Budjetit kasataan tuloista, joita ei koronaviruksen vuoksi nyt tule. Tämä on surullista mutta totta, Koloskov maalailee uhkakuvia itäliigan ylle.

Seurojen toiminta ei ole uhattuna pelkästään Venäjällä. Myös Suomessa useiden seurojen tulevaisuus on koronaviruksen myötä uhattuna.