Kulunut KHL-kausi oli Helsingin Jokereille tervetullut kasvojen pesu muutaman laihemman kauden jälkeen.

Kausi päättyi KHL:n osalta harmillisesti koronaviruksen aiheuttamaan keskeytykseen vain hetki ennen odotetun, Jokereiden sekä jättiseura Pietarin SKA:n välisen pudotuspelisarjan alkua.

Helsinkiläisten päävalmentaja Lauri Marjamäki muisteli hienosti sujunutta kautta KHL:n englanninkielisten sivujen haastattelussa. Marjamäki otti kantaa myös paljon kauden aikana puhuttaneeseen maalivahtitilanteeseen. Ykkösvahdiksi hankittu Antti Niemi petti pahasti odotukset, minkä jälkeen esiin astui latvialainen Janis Kalnins, joka otti samalla rakettimaisen harppauksen eteenpäin urallaan.

– Janis pelasi paljon paremmin kuin viime kaudella, kehittyi paljon ja merkkautti todella hyvät tilastot. Antti Niemi taas ei ollut sellainen menestys mitä odotimme. Kausi ei ollut hänelle helppo, mutta hän oli todellinen joukkuepelaaja ja käyttäytyi koko ajan ammattimaisesti, Marjamäki kertaa.

– Hän oli malliesimerkki muille: hän saapui joukkueeseen Stanley Cup -voittajana, mutta asiat eivät menneet alussa putkeen, joten hän työskenteli päivä päivältä kovemmin ja kovemmin. Hänen asenteensa työntekoa kohtaan oli hieno esimerkki jokaiselle pelaajalle seurassa, päävalmentaja kiittelee kenties uransa viimeisen kauden pelanneen ex-NHL-vahdin suhtautumista tilanteeseen.

Yhden muutoksen Marjamäki olisi valmis KHL:n sääntöihin tekemään.

– Olen hieman huolissani pelaamisesta pienemmässä kaukalossa. En pidä 26 tai 28 metrisestä kaukalosta. Pidän enemmän isosta eurooppalaisesta kaukalosta. Venäläisen jääkiekon vahvuus on aina ollut kiekollinen peli, mikä on haastavampaa pienessä kaukalossa silloin, kun vastustajan ainoa tavoite on puolustaa. Luulen, että ihmiset haluavat nähdä maaleja, Marjamäki lataa mielipiteensä NHL-mittaisiin kaukaloihin siirtymistä vastaan.