NHL-toimittaja povaa: Winnipegin suomalaislupauksella ei asiaa NHL:ään ensi kaudella

© Kuva: Leijonat.fi

Winnipeg Jetsin kesän 2017 1. kierroksen varaus Kristian Vesalainen ei saanut tällä kaudella tililleen ainuttakaan NHL-ottelua.

Viime kaudella viisi NHL-ottelua ennen siirtymistään farmiliigan kautta Jokerien KHL-miehistöön pelannut 20-vuotias laitahyökkääjä iski tällä kaudella pelaamissaan 60 AHL-pelissä tehot 12+18=30.

The Hockey Writers -sivuston NHL-toimittaja Ryan Goethals liittää Vesalaisen niiden Winnipeg-lupauksen joukkoon, joiden saumat NHL-kokoonpanoon murtautumisen suhteen ovat ensi kaudella vähissä.

– Vesalainen saapui organisaatioon isoin odotuksin. Vaikka toivoa ei olla vielä menetetty, täytyy olla pettynyt tapaan, jolla hänen kautensa eteni. Epäonnistui harjoitusleirillä ja tahti jatkui samana ensimmäisten AHL-kuukausien aikana, Goethals aloittaa.

– Hänen pelaamisensa on yhä epätasaista. Paransi loppua kohti, mikä saattaa lupailla hyvää 20-vuotiaan saapuessa harjoitusleirille ensi syksynä. Luulen silti, ettei se ole riittävästi, ja tulemme näkemään Vesalaiselta vielä toisen AHL-kauden, toimittaja maalailee, joskin uskoo suomalaisella olevan yhä tulevaisuus NHL:ssä.

– Vesalainen saattaa hyvin todistaa väitteeni vääräksi ja murtautua NHL-kokoonpanoon jo ensi kaudella. Mutta vaikkei näin tapahtuisikaan, hän on vain vuoden tai kahden päässä NHL-paikasta, Goethals luo uskoa Jetsin kärkivarauksen suhteen.


PÄIVÄN VIHJE: TPS – HIFK

HIFK vierailee Turussa – jatkuuko ylivoimapelaamistaan parantaneen TPS:n voittokulku?