Jokereiden seuraikoni Tomi Mäki päätti keväällä 2019 pelaajauransa.

Työt jatkuivat suoraan lennosta tutussa paikassa, kun Mäki aloitti Jokeressa täysin uudessa tehtävässä, seuran ensimmäisenä kehitysvalmentajana.

36-vuotiaan Mäen pesti kattaa niin Jokereiden KHL-joukkueen, Kiekko-Vantaan Mestis-ryhmän sekä myös Jokereiden A-nuorten joukkueen.

Mäki kertoo Jokereiden nettisivulla ensimmäisen vuoden olleen työntäyteinen.

– Vei oman aikansa löytää rytmi. Peilaten siihen, että pelaajana tarvitsi vain tulla hallille ja tehdä oma hyvä suoritus, niin nyt oli monta liikkuvaa osaa ja muistettavaa asiaa. Se teki siitä (työstä) vähän haastavampaa, Mäki kertoo.

Koronaviruspandemiasta huolimatta katseet ovat jo suunnattu kohti tulevaa kautta, vaikka joukkueharjoituksia ei saakaan vielä järjestää.

– Heti ryhdyttiin purkamaan mennyttä kautta joka osastolla ja olen ollut siinä valmentajien apuna. Ollaan löydetty hyvät asiat ja kehityskohdat, miten voidaan tulevaisuudessa taas olla parempia, Mäki kertoo ja jatkaa:

– Vaikka tässä etänä ollaankin, niin nykypäivän teknologialla pystytään aika hyvin tekemään, ohjeistamaan ja juttelemaan asioista. Hyvin ovat jätkät vastanneet huutoon, treenit on saatu hienosti käyntiin ja ohjelmat rullaamaan.

Äärimmäisen työteliäänä hyökkääjänä pelaajauraltaan muistettava Mäki puki Jokerit-paidan 459 Liigan runkosarjaotteluun (45+52=97) ja 52 playoffpeliin (4+7=11).

KHL:ssa pelejä kertyi runkosarjassa 169 (10+15=25) ja pudotuspeleissä 17 (2+0=2).

Laituri piipahti urallaan myös rapakon takana pelaten Calgary Flamesin väreissä yhden NHL-ottelun kaudella 2006-07.