Kevään 2018 Suomen mestari Kärpät on muuttumassa rajusti, jos on katsominen joukkueen sopimustilannetta.

Liigajoukkueen pelaajista peräti kahdeksalla sopimus loppui päättyneeseen kauteen. He ovat pakit Jakub Krejcik ja kippari Lasse Kukkonen sekä hyökkääjät Juhamatti Aaltonen, Sami Anttila, Julius Junttila, Juho Lammikko, Janne Pesonen ja Jesse Puljujärvi.

Jos kaikki lähtevät, häviää Kärpistä hirvittävä määrä meriittejä ja pisteitä. Kukkonen, Aaltonen, Lammikko ja Pesonen ovat maailmanmestareita. Kaikki mainitut pelaajat iskivät kaudella 2019-20 Liigassa yhteensä tehot 85+119=204.

Puljujärvi ja Lammikko olivat joukkueen kaksi tehokkainta ja Junttilakin neljänneksi tehokkain. Krejcik oli joukkueen peliaikakuningas.

Joukkueen kotisivujen ”joukkue”-välilehden alla on vielä jokaisen nimi. Mainittujen lisäksi esimerkiksi alaketjujen työmyyrä Miska Humaloja siirtyi äskettäin KalPaan, ja hänenkin nimensä on Kärppien kotisivuilla.

Ei olisi ihme, jos mainitusta kahdeksikosta Krejcik, Aaltonen, Junttila, Lammikko ja Puljujärvi, kenties konkari Pesonenkin lähtisivät muualle.

LUE MYÖS:

Uusi leijonanimi? Yllättäen Kärppiin siirtynyt liigapelaaja ei peittele puheita EHT:sta tai ulkomaista – ”Tarvii duunia”