Hyökkääjä Jesse Mankinen hakee uutta nousua uralleen HPK:sta.

Mankinen solmi maaliskuussa hämeenlinnalaisjoukkueen kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen, joka sisältää jälkimmäisen kauden osalta option ulkomaansiirtoon.

28-vuotiaalle laiturille on tarjolla suuri rooli, sillä HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan Mankista kaavaillaan kahteen kärkikenttään.

Vastuu ei kuitenkaan vaikuta taituria pelottavan.

– Haluan olla mukana tuloksenteossa. Se ei aseta paineita, että odotetaan tällaista, tiedostan sen, että odotuksia on. Haluan palata takaisin, sille tasolle, millä olen pystynyt pelaamaan ja ehkä vielä paremmalle tasolle, Mankinen toteaa HPK:n nettisivulla.

Päättynyt sesonki oli Mankiselle vaikea, sillä alkukaudesta tullut loukkaantuminen teki paluun omalle tasolle haastavaksi.

Kaudella 2018-19 Pelicans-paidassa uransa ennätyspinnoja (39) sivunnut Mankinen summasi päättyneellä sesongilla 39 ottelussa vain 11 (6+5) tehopistettä ja tie vei lahtelaisseuran helmikuun tyhjennysmyynnissä Sveitsin pääsarjaseura HC Davosiin.

Reissu päättyi koronaviruspandemian vuoksi lyhyeen ja Mankinen ehti pelata käkikellomaassa vain kuusi ottelua tehoin 0+2=2.

Pesti oli lyhyydestään huolimatta mieluinen.

– Peli Sveitsissä oli sellaista, mistä pidin ja muutoinkin nautin koko reissusta. Runkosarjan jälkeen treenattiin pari viikkoa ja odoteltiin, mutta sitten tuli ilmoitus, että kausi ei jatku enää. Ilmoitus kotiinlähdöstä tarkoitti sitä, että kamat kasaan ja kotiin. Seura kyllä hoiti asiat tosi hyvin siellä päässä, Mankinen kehuu.

Aiemmin Liigassa Pelicansin lisäksi SaiPaa ja KalPaa edustanut Mankinen odottaa innolla uutta haastettaan Hämeenlinnassa.

– Oon tykänny tavasta, jolla HPK pelaa, aina ollut hankala vastustaja. Sovin mielestäni hyvin Kerhon tyyliin. Monipuolisuus on valttini, tilanteessa kuin tilanteessa minuun voi luottaa, vinkkaa kokenut laituri.