Valloillaan oleva koronavirustilanne vaikuttaa myös liigaseura Kärppien kokoiseen organisaatioon. Seura tiedotti erilaisista toimenpiteistä kotisivuillaan.

Vaikutukset näkyvät etenkin talouspuolella. Oulun Kärpät ry:n toimitusjohtaja Tommi Virkkunen painottaa, että tulevaisuutta on vaikea ennustaa, johon seuran on varauduttava parhaansa mukaan.

Esimerkiksi pelaajien kanssa seura on sopinut palkkaleikkauksista ja muiden työntekijöiden kanssa lomautuksista, jotka jaksottuvat kevään ajalle.

– Haluan kiittää koko organisaatiota siitä, että olemme pystyneet vaikeassa tilanteessa kommunikoimaan avoimesti ja päättämään asioista yhdessä. Näillä toimenpiteillä pystymme turvaamaan sitä, että olemme jatkossakin kilpailukykyisiä sekä urheilullisesti että taloudellisesti.

Tulevaan kauteen joukkueen sisällä valmistaudutaan kuitenkin niin normaalisti kuin on vain mahdollista. Esimerkiksi ensi kauteen joukkue aloitti valmistautumisen viime viikolla ohjatulla harjoittelukaudella. Joukkue harjoittelee itsenäisesti fysiikkavalmentaja Seppo Jaakkolan ohjeiden mukaan.

– Tällä hetkellä tulevan kauden eteen tehdään töitä kaikilla osa-alueilla normaalisti, ja esimerkiksi kausikorttimyynti ollaan aloittamassa pian. Syksyn tilannetta on kuitenkin mahdotonta ennustaa, joten joudumme varautumaan myös niihin vaikeimpiin skenaarioihin.

Joukkueen kokenutta hyökkääjäkaartia edustava Jussi Jokinen sanoo, että joukkueen sisällä oli alusta asti selvää pelaajien talkoisiin osallistuminen.

– Kävimme asiaa läpi seurajohdon kanssa ja yhdessä joukkueen kesken. Meidän mielestämme tämä ratkaisu oli kaikkien osapuolten kannalta reilu.

Liigaseuroista suurin osa on tiedottanut vastaavanlaisista toimenpiteistä kevään aikana.

LUE MYÖS:

Uusi leijonanimi? Yllättäen Kärppiin siirtynyt liigapelaaja ei peittele puheita EHT:sta tai ulkomaista – ”Tarvii duunia”