MM-KISAVISA: ”Pitääkö joltain lähteä henki?” Jukka Jalonen raivosi, mutta pelaajat saivat mitä tilasivat – apuun tarvittiin huoltajia ja sukulaismies Suomesta

© Kuva: Getty Images

Leijonat kärsi viime kevään MM-kisojen ensimmäisen tappionsa kolmannessa ottelussa Yhdysvalloille. Tappiossa oli katkera maku. Ottelun alku oli vaikea, sillä Yhdysvallat johti reilun kymmenen minuutin jälkeen 2–0. Harri Pesosen kavennus ajassa 19.05 oli tärkeä. Toisessa erässä mentiin niin ikään viimeiselle minuutille, ennen kuin Niko Ojamäki tasoitti ylivoimalla ajassa 39.28. Viimeinen erä oli maaliton, jotten ratkaisu haettiin jatkoajalta.

Jatkoajan neljännellä minuutilla Yhdysvaltain Clayton Keller kaatoi Juhani Tyrväisen (kuvassa) jalkapyyhkäisyllä Suomen puolustussiniviivalla, mutta peli sai jatkua. Suomi ehti ryhmittyä uudelleen puolustukseen, mutta ajassa 63.47 Dylan Larkin onnistui ohittamaan Suomen maalia vartioineen Veini Vehviläisen. Heti kamppinsa jälkeen vaihtoon luistellut Keller sai voittomaaliin toisen syöttöpisteen, vaikka oikeampi tilastomerkintä olisi ollut jäähy.

Ottelun ratkaisu sai Suomen päävalmentajan Jukka Jalosen käymään jopa poikkeuksellisen kuumana – ja pitkään. Jalonen raivosi tuomarien ja kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n suuntaan vielä kaksi päivää ottelun jälkeen.

– Näköjään linja on se, että pelikieltoa ei tule, jos ei tule sellaista vammaa, josta voi lähteä henki. Koko porukka pitäisi laittaa kilometritehtaalle. Ei niillä ole vastuuta mistään. En ymmärrä, miten se on mahdollista, Jalonen jyrisi kurinpitokomitealle.

Aiemmin ottelussa oli tapahtunut vaarallisempikin tilanne, josta ei myöskään tullut jäähyä.

Juho Lammikkoa taklattiin kuolleesta kulmasta päähän ottelun avauserässä, ja häneltä jäi peli kesken, Jalonen muistutti.

Lammikko joutui päähän tulleen osuman seurauksena huilaamaan kolme ottelua.

Pelaajat eivät jaksaneet tappiota kauan harmitella. Yhdysvallat-matsin jälkeen edessä oli kaksi välipäivää, ja pelaajilla oli muuta mietittävää kuin tuomarivirheet. Esimerkiksi hyvä ravinto.

Tämän päivän MM-kisavisassa kysytään vain yhtä, niin sanotusti ulkojääkiekkoilullista asiaa. Eli millaisen ruokaan, tarkemmin aamiaiseen, liittyvän pyynnön Leijonat esitti joukkueenjohdolle Yhdysvallat-matsin jälkeisenä aamuna, ja miten tämä pyyntö toteutettiin? Vastaus seuraavalla sivulla (2).


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!