MM-KISAVISA: ”Pitääkö joltain lähteä henki?” Jukka Jalonen raivosi, mutta pelaajat saivat mitä tilasivat – apuun tarvittiin huoltajia ja sukulaismies Suomesta

Leijonat oli ollut Kosicessa nyt viikon, eikä hotellin mannermainen aamupala oikein meinannut täyttää raavaiden urheilijoiden energiantarvetta. Croisantit, hedelmät ja paikallinen velli alkoivat jo muutoinkin riittää. Pelaajat halusivat kunnon suomalaista kaurapuuroa!

Tosin maalivahti Kevin Lankinen oli osannut varautua tilanteeseen, ja tältä muu joukkue sai idean.

– Kekellä, pedantti kaveri kun on, oli mukana Elovenan annospusseja. Hotellin puuro oli ihan kuraa. USA-pelin jälkeen Pesosen Harri tai Rajalan Toni tuli kysymään, että eikö tänne saisi noita annospusseja. Mietimme Lehtisen Jeren kanssa, että mistä tänne nyt puuroja saadaan, joukkueenjohtaja Mika Kortelainen kertoo Kultaleijonien Tarina 2019 -kirjassa.

Sitten kävi ilmi, että joukkueen päähuoltajan Riku Koivusen vaimon veli oli pikapuoliin tulossa Suomesta Kosiceen. Koivunen soitti tälle.

– Hänen mukanaan oli tulossa myös Kristian Kuuselan ja Niko Ojamäen toiset hanskat. Sanoin hänelle, että haepa jostain marketista matkalaukullinen annospuuroja ja tuo nekin tullessasi, Koivunen kertoo.

Koivusen lankomies teki työtä käskettyä.

– Niitä puuroja on siellä hotellilla varmaan vieläkin, Koivunen nauraa.

Toki Leijonat varmaan olisivat saaneet energiavarastonsa täyteen ilman Elovena-pussejakin. Eniten kyse oli siitä, että joukkueenjohto halusi toteuttaa kaikki pelaajien tärkeiksi kokemat asiat viimeisen päälle. Näin pelaajille jäi tunne, että heidän asiansa on tärkeä ja heistä välitetään.

– Tällaisia asioita mietittiin koko ajan. Ajattelin, että maajoukkue on paikka, jossa jokainen pienikin asia pitää hoitaa viimeisen päälle, Kortelainen sanoo.

Puuroepisodi, pelaajien muu jokapäiväinen ”leipä”, pelejä edeltäneet rutiinit, pukukopissa soinut musiikki sekä moni muu kiinnostava yksityiskohta Leijonien kultajuhliin päättyneeltä taipaleelta selviää Kultaleijonien Tarina 2019 -kirjasta.

Kirjan hinta postikuluineen on MM-kisojen aikana vain 20 euroa. Voit tilata 328-sivuisen kirjan tästä linkistä. Lisää tuote ostoskoriin ja kirjoita tilausvaiheessa kampanjakoodi-kenttään sana ”kultaleijonat”, niin hinta putoaa 20 euroon.

Leijonat.com järjestää MM-kisavisan viime kevään kisoihin liittyen joka päivä toukokuun 24. päivään asti. Tuona päivänä piti pelata tämän kevään MM-finaali.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.