Koronavirus on saanut liigaseurat ahtaalle, minkä seurauksena HIFK sekä TPS joutuvat alentamaan henkilöstönsä palkkoja.

Palkkojen alentaminen koskee niin pelaajia, huoltoa kuin muutakin henkilöstöä. HIFK:n mukaan neuvottelut käytiin hyvässä hengessä.

– Koko suomalainen urheilu tarvitsee nyt kaiken mahdollisen tuen kannattajilta ja yhteistyökumppaneilta, että selviämme näiden aikojen yli.

– Meidän on itse joustettava ja toimittava tehokkaasti, ja samaan aikaan valmistauduttava normaaliin tapaan ensi kauteen. Kausikorttimyynti on alkanut ja pelaajien omatoiminen harjoittelu on täydessä vauhdissa, sanoo toimitusjohtaja Jukka Valtanen seuran tiedotteessa.

Myös TPS:ssä neuvottelut saatiin toivotulla tavalla maaliin.

– Kun aloitimme asioista keskustelemisen, vallitsi palkkaleikkauksen ympärillä selkeä ymmärrys ja halu kantaa vastuuta myös joukkueen osalta. Seura on tiukassa tilanteessa ja halusimme kantaa oman vastuumme, linjaa TPS-kapteeni Lauri Korpikoski seuran sivuilla.

– Nyt, kun asioista on päästy sopimukseen, on aika keskittyä entistä tiukemmin uuteen kauteen ja uudenlaisen TPS:n rakennustyöhön, jatkaa Korpikoski.

Liigassa kaikki seurat ovat joutuneet alentamaan pelaajien ja henkilöstön palkkoja. Ainoastaan Pelicans on joutunut myös lomauttamaan pelaajiaan.