NHL:n osallistuminen seuraaviin olympialaisiin on yhä auki, mutta se ei toki estä haaveilemasta kaikkein kovimpien supertähtien välisistä maajoukkuepeleistä.

Hockeynews.se-sivusto rakensi viisi mielestään parasta ketjua tai pakkiparia, joiden kemiat osuisivat yksiin täydellisesti. Mitä mieltä olet näistä?

5. USA
Matthew Tkachuk – Auston Matthews – Patrick Kane

Seurajoukkueessaan Mitch Marnerin kanssa pelaamaan tottunut Matthews saisi tässä skenaariossa laidalleen yhdelle kaikkien aikojen jenkkipelaajista, Marnerin tapaan pienikokoisen ja umpitaitavan Kanen. Rottamainen Tkachuk vasemmalla laidalla tekisi tilaa kahdelle taikurille ja hämmentäisi samalla vastustajien pääkoppaa.

4: Venäjä
Artemi Panarin – Jevgeni Malkin – Nikita Kutsherov

Panarinin ja Kanen yhteispeli Chicagossa oli täyttä taidetta. Venäjän maajoukkueen kanemaisin pelaaja lienee Kutsherov. Kun vielä umpitaitava Malkin täydentää ketjun keskeltä, ei tuollaista trioa vastaan ole käytännössä edes mahdollista luoda vedenpitävää puolustusstrategiaa.

3: Suomi
Patrik Laine – Aleksander Barkov – Mikko Rantanen

Barkov ja Rantanen loisivat isokokoisina hyökkääjinä tilaa Laineelle, joka saisi rauhassa hakea vetopaikkaa hirmutykilleen vastustajan keskittyessä kahteen taitavaan ketjukaveriin.

2: Ruotsi
Victor Hedman – Erik Karlsson

Kaksi ruotsalaista Norris-voittajaa olisi kieltämättä timanttinen puolustuskaksikko – varsinkin jos Karlsson olisi vielä omassa primessaan. Tämä parivaljakko tekisi varsinkin hyökkäyspäässä mitä tahtoisi. Puolustuspäässä isokokoinen, maailman monipuolisimpiin puolustajiin lukeutuva Hedman pärjäisi hyvin jopa ilman hyökkäyksiin innokkaasti osallistuvan Karlssonin apuja.

1: Kanada
Connor McDavid – Sidney Crosby – Nathan MacKinnon

Kenties kolme tämän hetken parasta pelaajaa maailmassa muodostaisivat taidollaan ja pelinopeudellaan hämmästyttävän vaarallisen hyökkäystrion. Samalla McDavid ja Crosby saisivat ensimmäistä kertaa tilaisuuden pelata yhdessä. Päävastuu puolustuspelistä jäisi tämän ketjun kohdalla todennäköisesti Crosbyn vastuulle.

Mitä mieltä olet yllämainituista sommitelmista? Kerro mielipiteesi Leijonat.comin Facebook-sivulla.