MM-KISAVISA: Leijonien kapteeni putosikin kisakoneesta ja sai kuvaavan lempinimen – nousi vuotta myöhemmin jopa presidentin suosikiksi: ”Taju meinasi lähteä!”

Vastaukset edellisen sivun kysymyksiin:

1: Naisleijonien pitkäaikaisen maalivahdin Noora Rädyn (kuvassa alempana) kanssa.

– Isä rakensi pihallemme Espoon Friisilään kaukalon laudoista. Siellä oli kovat pelit, kun me lähialueen pojat ja Rädyn Noora pelattiin, Sallinen kertoo kirjassa Kultaleijonien tarina 2019.

Peliporukkaan kuului myös Jeren puolitoista vuotta vanhempi veli Tomi.

Getty Images

2: Sallinen (s. 26.10.1990) oli ensimmäinen 1990-luvulla syntynyt pelaaja, joka pelasi SM-liigassa.

3: Kaudella 2012–13 pelatessaan HPK:ssa Sallinen voitti SM-liigan plusmiinus-tilaston lukemalla +26. Samalla kaudella hän teki myös yhä voimassa olevan pääsarjauransa yhden kauden piste-ennätyksen 15+27=42. Kesken jääneellä viime kaudella hän teki HIFK:ssa 53 ottelussa tehot 22+17=39.

4: Osa joukkueen pelaajista kokoontui aina ottelujen jälkeen hieroja Juha Sulinin huoneeseen, niin sanotulle Jullin Kioskille. Siellä tuli tavaksi, että Sallinen luki porukalle Iltalehden Leijonat ja lampaat -palstan.

– Se sai humoristisen twistin. Jere osasi vedättää hommaa sopivasti. Kun hän lopulta paljasti, mitä siellä oikeasti luki, huuto ja nauru kuului varmaan hotellin muihin kerroksiin asti, Sulin kertoo kirjassa.

Miksi Sallinen ja tämän huonekaveri Veli-Matti Savinainen puhuivat lopettavansa seurajoukkuepelit kokonaan, mitä Sallinen sanoi joukkueenjohtaja Mika Kortelaiselle ennen finaalia, miten Sallinen yllätti Juha Sulinin MM-finaalia seuranneena aamuna sekä paljon muita sattumuksia Leijonien kultajuhliin päättyneeltä taipaleelta selviää kirjasta Kultaleijonien Tarina 2019.

Kirjan hinta postikuluineen on MM-kisavisan ajan vain 20 euroa. Voit tilata 328-sivuisen kirjan tästä linkistä. Lisää tuote ostoskoriin ja kirjoita tilausvaiheessa kampanjakoodi-kenttään sana ”kultaleijonat”, niin hinta putoaa 20 euroon.

Leijonat.com järjestää MM-kisavisan viime kevään kisoihin liittyen joka päivä toukokuun 24. päivään asti. Tuona päivänä piti pelata tämän kevään MM-finaali.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!