Mitä ihmettä? NHL-seura kaupannut toisaalle kaikki 2010-luvun ykkösvarauksensa – mukana kaksi suomalaista

© Kuva: Getty Images

Kun Chicago Blackhawks viime kesänä kesän 2017 1. kierroksen varauksensa, suomalaispuolustaja Henri Jokiharjun Buffalo Sabresiin vaihdossa ruotsalaishyökkääjä Alexander Nylanderiin, sai seuran karu tilasto viime vuosikymmenen osalta jatkoa.

2010-luvun menestysseura on nyt kaupannut toisaalle jokaisen vuosina 2011-2017 1. kierroksella varaamansa pelaajan.

Listalta löytyy Jokiharjun lisäksi myös toinen suomalaisnimi, onhan Carolina Hurricanesiin kesällä 2016 kaupattu Teuvo Teräväinen alkujaan Blackhawksin 1. kierroksen 18. varaus vuodelta 2012. Nykyisin Hurricanesin tähtipelaajiin lukeutuva Teräväinen on kiistatta komeimman uran NHL:ssä luonut Blackhawksin kyseisen aikaikkunan 1. kierroksen varaus.

Muut listan pelaajat ovat Mark McNeill, Philipp Danault, Ryan Hartman, Jokiharju sekä Nick Schmaltz. Blackhawks luopui vuosien 2015 ja 2016 avauskierroksen varausvuoroistaan vaihdossa Antoine Vermetteen ja Andrew Laddiin.


PÄIVÄN VIHJE: JOKERIT – AVANGARD OMSK

Hakeeko Ilja Kovaltshukin tähdittämä Omsk pisteet Helsingistä?