Tällä yllätyksellä Jukka Jalonen viritti Leijonat uskomattomaan iskuun – joukkueen tukipilari tiesi jo etukäteen, että Suomi voittaa finaalin!

Vastaukset edellisen sivun kysymyksiin.

1: Marko Anttila kyynärpäätaklauksesta.

2: Onnistumisprosentti oli 50. Kanada oli tehnyt 10 maalia 20 ylivoimakerrallaan.

3: Jere Sallinen kaadettiin, ja Oliwer Kaski laukoi rankkarin, muttei tehnyt maalia.

4: Shea Theodore ajassa 10.02.

5: 22.35.

Getty Images

6: 42.35. Erikoisuus 1: Erää oli kulunut täsmälleen saman verran kuin Anttilan tehdessä toisessa erässä Suomen tasoitusmaalin. Erikoisuus 2: Peliaika, 42.35, oli täsmälleen sama, jossa ajassa Petteri Nokelainen oli tehnyt vuonna 2011 MM-finaalissa Suomen 2–1-johtomaalin Ruotsia vastaan. Kaiken lisäksi osuma syntyi samassa hallissa, samaan päätyyn, ja kuvien perusteella Anttila oli puolen metrin tarkkuudella samassa kohdassa kaukaloa kuin Nokelainen kahdeksan vuotta aiemmin laukoessaan johtomaalin – joka tuolloinkin jäi lopulta MM-finaalin voittomaaliksi!

7: Harri Pesonen ajassa 55.54.

8: Marko Anttila, Juho Lammikko, Joel Kiviranta, Niko MikkolaJani Hakanpää sekä tietysti maalivahti Kevin Lankinen.

Mitä pelaajat söivät (myös) ennen finaalia, millä tavalla Harri Pesosen perhe oli päässyt Bratislavaan, mitä Jere Sallisen ja Veli-Matti Savinaisen huoneessa tapahtui finaalia edeltäneenä iltana, mitä Savinainen hoki Salliselle finaalipäivänä, millainen keskustelu käytiin Kevin Lankisen ja Juhani Tyrväisen huoneessa ennen ottelupalaveriin lähtöä, mitkä olivat Jukka Jalosen teemat Kanadan kaatoon, mitä musiikkia Suomen huoltoporukka kuunteli pukukopissa ennen finaalia, mitä kopissa tapahtui ottelun loppuhetkillä, miten mestareille saatiin samppanjaa, mitä seuraavina kolmena päivänä tapahtui, ja paljon paljon muita yksityiskohtia Leijonien mestaruustaipaleelta ja -juhlista selviää kirjasta Kultaleijonien Tarina 2019.

Kirjan hinta postikuluineen on nyt vain 20 euroa. Voit tilata 328-sivuisen kirjan tästä linkistä. Lisää tuote ostoskoriin ja kirjoita tilausvaiheessa kampanjakoodi-kenttään sana ”kultaleijonat”, niin hinta putoaa 20 euroon.

Tämä oli Leijonat.comin tämän kevään viimeinen MM-kisavisa. Kiitos mielenkiinnosta ja onnea tietäjille!


St. Louis Blues – Florida Panthers | Kissapaidat vahvoilla Missourissa!

Floridan ruuti on kuivaa! Joutuuko Ville Husso jälleen kiekkosateeseen?