JYP-luotsi innoissaan superjuniori Brad Lambertista – teki myös mielenkiintoisen paljastuksen: ”Nyt tuli sama tilanne eteen”

© Kuva: Juha Tamminen

Seuraavan Liiga-kauden yksi eittämättä kiinnostavimpia nimiä on HIFK:sta JYPiin siirtynyt vasta 16-vuotias Brad Lambert.

JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen on luonnollisesti superlupauksen saapumisesta innoissaan.

Kokenut luotsi paljastaa myös Lambertin olleen lähellä saapua Jyväskylään jo aiemmin.

– Hän oli jo viime keväänä ehdolla JYPiin. Muistan, kun hänen pelejään nuorisomaajoukkueista katsottiin, mutta hän valitsi IFK:n. Nyt tuli sama tilanne eteen, että siirto voisi olla mahdollinen, Tirkkonen kertoo Suplan Liiga-podcastissa.

Jyväskyläläisryhmän luotsi ei säästele kehuessaan vasta neljä Liiga-peliä aikuisten tasolla pelannutta keskushyökkääjää.

– Hän on ikäluokan kultakimpale. Maailmantason kultakimpale on saatu JYPiin. Hän on poikkeuksellinen pelaaja ikäluokassaan. Hienoa, että hän valitsi JYPin ja näkee, että JYPissä hänellä on mahdollisuudet mennä urallaan eteenpäin, Tirkkonen ylistää.

Valmentaja haluaa kuitenkin nostaa esiin myös realiteetit

– Tärkeintä olisi, että hän pystyisi kiiruhtamaan hitaasti ja menemään rauhassa eteenpäin. Tämä on varmasti kovaa hänelle, mutta uskon, että hän pystyy pelaamaan tuossa sarjassa, ja annamme siihen hänelle mahdollisuuden, Tirkkonen toteaa ja jatkaa:

– Hänelle on tulossa ensimmäinen täysi kausi Liigassa. Hänen pitää olla kärsivällinen ja meidän pitää myös olla järkeviä niiden odotusten kanssa. Nuoret kaverit saattavat ihan silmissä viikossakin mennä eteenpäin, kun asiat loksahtelevat kohdalleen, ja he hoksaavat juttuja pelissä. Harppauksiakin on mahdollista ottaa, mutta se vaatii meiltä töitä ja Bradilta itseltäänkin.