Nähdäänkö 2021 MM-kisoissa ollenkaan NHL-pelaajia? Näin vastaa IIHF-pomo Rene Fasel!

© Kuva: Getty Images

Koronaviruspandemian vuoksi keskeytyneen NHL-kauden ratkaisun venyminen mahdollisesti pitkälle loppuvuoteen saattaa tarkoittaa myös taalaliigan seuraavan sesongin alkamisen viivästymistä pahimmillaan jopa tammikuuhun 2021 asti.

Tämä saattaisi puolestaan tarkoittaa, ettei NHL-pelaajia tultaisi näkemään lainkaan seuraavissa, Valko-Venäjällä ja Latviassa pelattavissa MM-kisoissa, kun pelkästään NHL-runkosarja venyisi normaalia huhtikuun alkua huomattavasti pidemmälle kevääseen.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) puheenjohtaja Rene Fasel ei kuitenkaan vaikuta olevan asiasta huolissaan.

– Ilman NHL-pelaajia Pyeongchangin olympialaisissa 2018 saatiin aikaan mahtava show ja niin saadaan myös seuraavissa MM-kisoissakin, mikäli he eivät sinne tule, Fasel toteaa uutistoimisto TASSin mukaan.

Sveitsiläinen muistuttaa kuitenkin kevään 2021 kisojen saattavan siirtyä alkuperäisestä ajankohdastaan hieman pidemmälle, jolloin Pohjois-Amerikasta tuleville taitureille saattaisi sittenkin aueta mahdollisuus saapua MM-turnaukseen.

Tulevan kevään kisat on alkuperäisen aikataulun mukaan tarkoitus järjestää 7.-23.toukokuuta 2021, mutta IIHF on pohtinut tapahtuman siirtoa jopa parilla viikolla eteenpäin.

– Luulen, että NHL:n runkosarja päättyy ensi kaudella toukokuun alkupuolella, Fasel toteaa ja jatkaa:

– Kun elämä palaa jälleen normaaliksi, keskustelemme asiasta lisää NHL:n kanssa.


PÄIVÄN VIHJE: SPARTAK MOSKOVA – JOKERIT

Kääntyykö Jokereiden kurssi Spartak Moskovan vieraana?