Winnipeg Jetsin kohdalla on puhuttu jo vuosikaudet riittävän laadukkaan kakkossentterin puutteesta joukkueen hyökkäyksestä.

Patrik Laineen aikakauden ainoa mitat täyttävä kakkossentteri Paul Stastny pelasi hänkin seurassa vain 19 runkosarja- sekä 17 pudotuspeliottelua keväällä 2018. The Athleticin NHL-toimittaja Murat Ates uskoo joulukuussa 35 vuotta täyttävän, Vegas Golden Knightsia nykyisin edustavan Stastnyn olevan kuitenkin varteenotettava vaihtoehto Jetsiin jälleen ensi kaudella.

– Stastny on jo kertaalleen luopunut sopimukseensa kirjatusta siirtopykälästä siirtyäkseen Jetsin riveihin. Voisiko hän tehdä sen uudestaan 6,5 miljoonaa dollaria vuodessa tuottavan kolmivuotisen sopimuksensa viimeisellä kaudella, Ates kyselee.

– Voisiko Jets lähteä hänen peräänsä peluuttaakseen häntä Nikolaj Ehlersin ja Laineen keskellä? Uskon Stastnyn olevan yhä hyvä kakkosketjun sentteri. Hänen pistemääränsä putosi tällä kaudella ja sama trendi jatkunee pelaajan iän huomioiden myös tulevaisuudessa. Mutta puhumme nyt pelaajasta, jolla on sopimuksessaan yksi vuosi jäljellä, Ates järkeilee

Stastnyn halukkuutta siirtoon puoltaisi se tosiasia, että miehen peliaika Vegasissa jäi tällä kaudella aiempaa vähäisemmäksi. Keskushyökkääjä iski edellisellä Jets-stintillään pelaamissaan 36 pelissä kovat tehot 10+18=28. Konkarin tämän kauden runkosarjatehot Vegasissa olivat 71 ottelussa 17+21=38.