Venäläispuolustaja Aleksandr Shtshemerov haki vajaan kahden kauden ajan kiekkouralleen vauhtia Suomesta.

23-vuotias Shtshemerov luuti Pelicansin takalinjoilla 2018-20 ja teki samalla huomioita myös Liiga-pelaajista. Muutamat saavat vuolaita kehuja.

– En voi olla mainitsematta Juhamatti Aaltosta, hän on ammattilainen isolla kirjaimella, pakki toteaa Championatille välillä oikukkaastakin maineestaan tutusta kiekkotaiteilijasta.

Mieleen jäivät myös päättyneellä kaudella Liigan pistepörssin Lukko-paidassa voittanut Justin Danforth ja omista joukkuetovereista maalivahti Jussi Olkinuora, hyökkääjä Hynek Zohorna, sekä puolustajat Oliwer Kaski ja Janne Jalasvaara.

Shtshemerovin ollessa Pelicansissa päävalmentajana toimi suurimman osan aikaa Ville Nieminen. Parhaiten mieleen jäi kuitenkin seuran osaomistaja ja lokakuuhun 2019 asti apuvalmentajana työskennellyt Pasi Nurminen.

– Periaatteessa hän (Nieminen) on hyvä valmentaja, mutta elää ehkä liikaa tunteella. Haluan nostaa esiin kakkosvalmentaja Pasi Nurmisen. Mielestäni edellisen kauden menestyksestä 70 prosenttia oli hänen ansiotaan, Shtshemerov täräyttää viitaten lahtelaisryhmän komeaan kolmossijaan runkosarjassa kaudella 2018-19.

Venäläispakin tulevan kauden on tarkoitus kulua KHL-seura Avtomobilist Jekaterinburgissa.