Mitkä maat pääsevät Leijonien lohkoon olympiakisoihin? – IIHF vahvisti karsintojen ajankohdan ja päätti muista kisajärjestäjistä

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen jääkiekkoliitto piti vuotuisen kokouksensa, jossa se päättää seuraavan vuoden isännyyksistä. Tällä kertaa IIHF:n listalla oli myös muun muassa olympiakarsintojen siirtäminen koronaviruksen takia.

Tärkeimpiin päätöksiin kuuluivat naisten MM-kisojen 2021 ja alle 18-vuotiaiden poikien kevään 2021 kisojen emännyydet ja isännyydet. Naisten kisat oli tarkoitus pelata tänä vuonna Kanadassa, joten Kanada saa turnauksen järjestettäväkseen 2021. Alle 18-vuotiaiden poikien turnaus pelataan Yhdysvalloissa, kuten oli tarkoitus tehdä jo tänä vuonna.

Sen lisäksi, että ensi vuoden miesten MM-kisoja siirrettiin kahdella viikolla eteenpäin, teki IIHF myös muita Leijonia koskettavia päätöksiä, sillä olympiakarsinnoista pääsee Suomen lohkoon kaksi maata. Suomen kanssa samassa lohkossa pelaa varmuudella ainakin Ruotsi.

Miesten olympiakarsintojen viimeinen vaihe pelataan elokuussa 2021 Slovakiassa, Latviassa ja Norjassa. Naisten olympiakarsinnan on tarkoitus alkaa jo tämän vuoden joulukuussa.

IIHF jakoi myös ensi vuoden alempien tasojen MM-kisaisännyyksiä. Suurin osa tälle keväälle suunnitelluista isännistä saa pitää kisansa vuonna 2021, mutta poikkeuksiakin on. IIHF esimerkiksi testaa olympiajärjestelyjä vuoden 2021 miesten MM-kisojen 2A-divisioonassa, jonka järjestää uudella päätöksellä olympiaisäntä Kiina. Myös naisten 1B-divisioonassa testataan olympiajärjestelyjä keväällä 2021 Pekingissä.

Näet kaikki IIHF:n kongressin päätökset TÄSTÄ (linkki vie IIHF:n sivujen tiedotteeseen).