Liigajumbo Sport takoi komean tuloksen – seurapomo painottaa tavoitteita: ”Tulee olemaan meidän pääfokus”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa jumboksi jääneen Sportin päättyneessä kaudessa riittää myös positiivisia asioita.

Joukkue tiedottaa nimittäin nettisivullaan tehneensä viimeisimmällä tilikaudellaan rahoituskulujen ja verojen jälkeen lähes 150 000 euron (seuran mukaan tarkalleen 148 650,86 euroa) voiton.

Voitto tehtiin huolimatta siitä, että liikevaihto laski 5,9 prosenttia ja oli vajaat 4,7 miljoonaa euroa (tarkalleen 4 660 457,01 euroa). Konsernin oma pääoma 30.huhtikuuta oli 215 788,26 euroa.

– Juhlakauteen lähdettiin parantamaan edelliskauden sekä urheilullista että taloudellista tulosta. Tiedostettiin, että kaudesta voi tulla haastava, kun areena oli osittain rakennustyömaa ja jos joukkueen suoritukset jäävät tavoitteesta. Vaikka urheilullinen menestys jäi vajaaksi, pystyimme haastavasta tilanteesta huolimatta parantamaan tulosta, kertoo Vaasan Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén.

Sport pyrkii tulevan syksyn osakeannissa vahvistamaan yhtiön omaa pääomaa entisestään vähintään 200 000 eurolla.

Tulevalla kaudella seura pääsee pelaamaan myös uudistetussa Vaasan Sähkö Areenassa. Avausottelu hallissa tulee olemaan 10.lokakuuta pelattava Sport-Ässät.

– Uudistunut Vaasan Sähkö Areena uusine VIP- ja yleisötiloineen tulee olemaan merkittävä parannus meidän liiketoiminta- ja palvelukonseptiin. Uusi areena tulee olemaan keskeisessä roolissa Vaasan Sportin kehityksen moottorina tulevina vuosina, hehkuttaa Kurtén.

Areenan yleisökapasiteetti Liiga-otteluissa nousee 5000:een ja konserttitapahtumissa sisään mahtuu jopa 7000 ihmistä.

Sport investoi uuteen areenaan vajaat miljoonaa euroa ja on myös tehnyt 20 vuoden vuokrasopimuksen ravintolakerroksesta. Rahoitus on kerätty monesta eri lähteestä viimeisen vuoden aikana.

– Ensin tehtiin 1,8 miljoonan investointi liigaosakkeeseen ja nyt vielä merkittävä investointi areenan olosuhteisiin. Seuraavien vuosien aikana liike- ja urheilutoiminnan kehittäminen tulee olemaan meidän pääfokus. Uudistettu moderni areena luo tähän hyvät edellytykset, toteaa seuran puheenjohtaja Heikki Hiltunen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.