Yli 700 NHL-ottelua urallaan pelannut ruotsalaissentteri Patrik Berglund on löytämässä uuden seuran kotimaansa pääsarja SHL:stä, uutisoi Hockeysverige-sivusto.

Ruotsalaissivuston mukaan SHL-seura Brynäs IF olisi tehnyt sopimustarjouksen Ruotsin maajoukkueesta tutulle Berglundille, joka kiekkoili päättyneellä kaudella Djurgårdenin riveissä 49 ottelussa tehoin 17+14=31.

32-vuotias Berglund yllätti kaikki NHL-seuraajat vajaat pari vuotta sitten palaamalla kesken NHL-sopimuksensa kotimaahansa. Mielenterveysongelmista kärsinyt keskushyökkääjä hylkäsi samalla NHL-sopimuksensa Buffalo Sabresin kanssa jättäen pöydälle noin 11,5 miljoonaa dollaria.

Berglund pelasi NHL:ssä vuosina 2008-2018. St. Louis Bluesia kesään 2018 saakka edustanut entinen 1. kierroksen varaus treidattiin Buffalo Sabresiin osana supertähti Ryan O’Reillyn kauppaa juuri kyseisenä kesänä 2018. Ruotsalainen ehti pelata Sabresissä vain 23 ottelua ennen kuin pakkasi kassinsa ja suuntasi kotimaahansa.

Miehen NHL-paluusta huhuttiin mediassa kesken viime kauden, joskin tällä hetkellä konkarihyökkääjän jatko kotimaassaan näyttää huomattavasti NHL-paluuta todennäköisemmältä.

Tre Kronor -paidasta tuttu Berglund on juhlinut maajoukkuetasolla hopeaa U20-, MM- sekä olympiatasolla.