Mikko Koivun kipparoima Minnesota Wild vahvisti maanantaina Dean Evasonin jatkavan tulevaisuudessa seurassa vakituisena päävalmentajana.

– Olen erittäin iloinen saadessani ilmoittaa, että Dean Evason on nyt vakituinen päävalmentajamme. Hän on tehnyt loistavaa työtä väliaikaisena päävalmentajanamme ja ansaitsee tämän mahdollisuuden. Odotan innolla joukkueemme otteita jatkossa hänen komennossaan, Wildin GM Bill Guerin sanoi NHL:n suomenkielisellä sivustolla.

Evason nostettiin Wildin väliaikaiseksi päävalmentajaksi apuvalmentajan paikalta helmikuun puolivälissä. Mies johdatti sen jälkeen Wildin kahdeksaan voittoon 12 ottelusta. Wild kohtaa pudotuspelien 1. kierroksella Vancouver Canucksin.

– Valehtelisin, jos väittäisin, etten mieti tulevaa, Evason totesi.

– Tunnen olevani yksi maailman onnellisimmista tyypeistä, kun saan tehdä tätä työtä. Olen päävalmentajana NHL:ssä ja minulla menee loistavasti.

55-vuotias kanadalaisluotsi toimi ennen pestiään Wildin valmennustiimiin AHL-seura Milwaukee Admiralsin päävalmentajana vuosina 2012-2018.