Sveitsin maajoukkueen tähtipelaajiin lukeutuva, Colorado Avalanchea aiemmin urallaan edustanut mutta viime kaudeksi KHL:ään siirtynyt sveitsiläishyökkääjä Sven Andrighetto solmi aiemmin keskiviikkona peräti viisivuotisen sopimuksen kotimaansa pääsarjaseura Zürich Lionsin riveihin.

27-vuotias hyökkääjä kuului päättyneellä kaudella KHL:n parhaiten palkattuihin pelaajiin miehen edustettua Avangard Omskia. Lähtöpassit olivat kuitenkin edessä kauden jälkeen, eivätkä asiat niiden suhteen sujuneet suinkaan länsimaalaisille tuttuun tapaan.

Jo ennen kuin Andrighetto siirtyi Avangardiin, useat kiekkoilijat varoittivat tätä Venäjälle siirtymisestä.

– Olin vielä tuossa vaiheessa varma, että nämä ihmiset kuvailevat olosuhteita KHL:ssä pahemmaksi, kuin mitä ne oikeasti ovat. Mutta huomasin, että asiat olivatkin vielä huonommin, Andrighetto avautuu sveitsiläiselle Blick-lehdelle.

Omskin päävalmentajana toimi kohuttu kanadalainen Bob Hartley.

– Bob lupasi ennen kautta pidetyssä keskustelussa peluuttavansa minua säännöllisesti ylivoimalla. Silti minun annettiin harvoin pelata enempää kuin 20 sekuntia. Sopimustani olisi ollut vielä vuosi jäljellä. Seura kuitenkin kertoi, että he lähettäisivät minut farmisarjaan palatessani Venäjälle. Samaan aikaan minulle tehtiin selväksi, että en saisi sitä palkkaa, johon olisin ollut oikeutettu, hyökkääjä kertaa.

Jatkossa miestä odottaa kotimaan pääsarja NLA – sekä tuntuva palkanalennus. Tämä ei Sveitsin maajoukkuemiestä kuitenkaan häiritse.

– On selvää, että koronapandemian vuoksi mikään sveitsiläisseura ei maksa minulle vuosipalkkana miljoonaa euroa. Mutta en välitä siitä. Venäjällä tajusin, että elämässä on paljon tärkeämpiä asioita kuin raha.

Andrighetto on iskenyt urallaan pelaamissaan 216 NHL-pelissä tehot 31+52=83. Päättynyt kausi KHL:ssä oli sen sijaan pelillisestikin paha pettymys supertähdeksi sarjaan hankitun laiturin nakuteltua 56 peliin vaisut tehot 13+14=27.