Naisleijonat pelasivat MM-kotikisoissa 2019 loistavasti. Suomi kävi lähellä jopa loppuottelun voittoa, mutta lopulta hienosti esiintynyt joukkue sai kaulaansa hopeamitalit.

Naisten jääkiekko sai kisojen aikaan roimasti huomiota. Kiekkopiireissä on puhuttu paljon juuri naiskiekkoilun saamasta huomiosta ja arvostuksesta.

TPS:n nettisivuilla kesällä julkaistavassa Silvennoisen suvivieras -juttusarjassa käsiteltiin kymmenennessä osassa naisten jääkiekkoilua. Haastattelussa olivat TPS:n naisten joukkueesta maalivahti Isabella Portnoj ja hyökkääjä Uche Udeh.

Portnoj ja Udeh eivät olleet mukana Suomen kisajoukkueessa, mutta he muistelivat TPS:n sivuilla kotiturnauksen luomaa huumaa.

− Kisojen jälkeen töissäkin alettiin puhua ensimmäistä kertaa naisten jääkiekosta, eli siitä tuli puhuttua sellaisissa piireissä, joissa ei asia aiemmin ole tullut puheeksi, Portnoj kertoi.

Suomalaispelaajat tunnistettiin kisojen jälkeen entistä paremmin kotimaassa.

− Ja kun näiden hopeajoukkueen pelaajien kanssa on vaikka istunut kahvilla, niin ihmiset ovat tulleet pyytämään nimmareita, mitä ei aiemmin samojen tyttöjen kanssa istuessa ole tapahtunut, Udeh puolestaan sanoi.

Naisten Liigan pelit näytetään Ruudun palvelussa. TPS:n Portnoj ja Udeh toivoisivat otteluita myös ilmaiskanaville.

− Olen miettinyt sitä paljon, että vaikka joku peli per viikko olisi iso juttu ja Urheiluruudussakin voisi näyttää enemmän naiskiekkoa, kun naisten lajeista siellä kuitenkin on aika paljon juttua, Portnoj pohti.