IIHF-pomo Rene Fasel ei taivu: MM-kisat järjestetään Valko-Venäjällä – ”2014 kisat olivat suunnaton menestys”

© Kuva: Getty Images

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton (IIHF) puheenjohtaja Rene Fasel on ottanut kantaa kevään 2021 MM-kisoihin, jotka on määrä järjestää Valko-Venäjän Minskissä, sekä Latvian Riikassa 21.5.-6.6.

Suunnitelmia on viime aikoina varjostanut Valko-Venäjän epävakaa tilanne, joka käynnistyi viime sunnuntaina järjestetyistä presidentinvaaleista, joissa maata jo vuodesta 1994 itsevaltiaan ottein hallinnut Aleksandr Lukashenko sai virallisten tulosten mukaan peräti 80 prosenttia äänistä.

Oppositio ja länsimaat ovat syyttäneet vaaleja vilpillisiksi ja tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään Lukashenkon hallintoa vastaan Minskin kaduilla.

Torstaina Latvian pääministeri Krisjanis Karins totesi uutistoimisto TASSille, ettei yhteiskisojen pitäminen Valko-Venäjän kanssa ole nykytilanteen vuoksi mahdollista.(lue lisää täältä)

Fasel katsoo Valko-Venäjän olevan kuitenkin edelleen käypä kisaisäntä.

– Seuraamme tilannetta ja olemme huomanneet mielenosoitukset jotka käynnistyivät vaalien jälkeen, mutta kansainvälisen lajijärjestön tehtävänä ei ole tällä hetkellä julistaa poliittisia lausuntoja, Fasel toteaa TASSille.

Sveitsiläinen hehkutti samalla edellisiä, keväällä 2014 Valko-Venäjällä järjestettyjä kisoja.

– Vuoden 2014 kisat Valko-Venäjällä olivat suunnaton menestys, paikalle tuli yli 600 000 katsojaa ja organisaatio oli mainio, Fasel ylisti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.