Komeaa historiaa! Jesperi Kotkaniemi teki suorituksen, johon vain harva NHL-legenda on pystynyt

© Kuva: Getty Images

Jesperi Kotkaniemi toimi lauantaina Montreal Canadiensin 5-0 -voiton kapellimestarina, kun 20-vuotias porilainen viimeisteli kaksi maalia pudotuspelisarjan ennakkosuosikkia Philadelphia Flyersia vastaan.

Runkosarjassa vain kuusi maalia tehnyt Kotkaniemi on yltynyt pudotuspeleissä huikeaan vireeseen, kun kuuden ottelun jälkeen hänellä on plakkarissa jo viisi osumaa. Tällä lukemalla irtoaa pudotuspelien maalipörssin toinen sija heti Edmonton Oilersin supertähden Connor McDavidin takaa.

NHL:n tilastokeskuksen mukaan Kotkaniemen maalivire on jopa historiallista luokkaa. Hänestä tuli vasta viides Canadiensin pelaaja, joka on onnistunut tekemään pudotuspeleissä neljä tai useamman maalia alle 21-vuotiaana.

Canadiensin yli satavuotisen historian aikana vain NHL-legendat Claude Lemieux (10 maalia), Stephane Richer (7), Shayne Corson (6) sekä Henri Richard (4) ovat onnistuneet vastaavassa suorituksessa.

Se täytyy vielä huomioida, että heinäkuun 6. päivä syntymäpäiviään viettäneellä Kotkaniemellä on vielä lähes vuosi aikaa kerätä maaleja listalla noustakseen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.