Liigassa viime kaudella pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle sukeltanut Pelicans tiedotti kotisivuillaan, että seuran liiketulos oli viime tilikaudella 539 000 euroa tappiollinen. Konsernin liikevaihto kasvoi vuodessa 8,24 miljoonasta 8,6 miljoonaan euroon.

Tappioon vaikuttivat muun muassa heikko menestys kaukalossa sekä vähemmän yllättäen vallitseva koronavirustilanne.

– Tilikauden tappio on raskas, mutta ilman rajuja toimenpiteitä, jotka aloitimme keväällä, se voisi olla toiminnan jatkon kannalta ratkaisevasti isompi. Olemme joutuneet tekemään kovia säästötoimenpiteitä, jotka ovat kohdistuneet koko henkilöstöömme, ja näillä toimilla olemme toistaiseksi selvinneet, Pelicans-omistaja ja vt. toimitusjohtaja Pasi Nurminen kommentoi kiittäen koko henkilöstöä.

– Vaikeat ajat eivät ole ohi, eivätkä tule olemaan niin kauan, kun joudumme toimimaan rajoitetussa toimintaympäristössä.

Pelicans tiedotti samalla, että sen hallitukseen tulee muutoksia: Puheenjohtajana neljä vuotta toiminut Pentti Matikainen jää yhtiön hallituksesta sovuun.

– Päädyimme supistamaan hallitusta kustannustehokkuuden ja toiminnan ketteryyden takia. Nyt kaikki hallituksen jäsenet ovat paikallisia, Nurminen sanoi.