NHL:n pudotuspelien kolmannessa vaiheessa kuilun partaalta ottelusarjan Dallas Starsia vastaan 3-3:een tasoittaneelle Colorado Avalanchelle tippui äskettäin ikäviä uutisia.

Ruotsalaiskapteeni Gabriel Landeskog loukkaantui kuudennessa pelissä ja joutui jättämään ottelun kesken. Hän loukkasi jalkansa epäonnisessa yhteentörmäyksessä Avsin superlupaus Cale Makarin kanssa, kun nuorukaisen luistin viilsi häntä.

Colorado ja Dallas iskevät yhteen ratkaisevassa seitsemännessä pelissä jo perjantaina Suomen aikaa kello 23.

– Luulenpa vaan, että Landeskogin pelaaminen on mahdollista – mutta en tiedä, että kuinka todennäköistä se on, Avalanche-valmentaja Jared Bednar sanoi NHL:n nettisivujen mukaan torstaina.

Ruotsalaishyökkääjä on tehnyt 14 pudotuspeliottelussa messevät 13 pistettä – 2+11. Kipparin menettäminen kuolemanpeliin olisi kova pala.

– En halua edes puhua siitä, Nazem Kadri manasi.

– Toivottavasti hän nyt olisi mukana kokoonpanossa. Hän on iso osa joukkuettamme, hän on kapteeni, hänen ääni on iso kopissa. Hän näyttää esimerkkiä.

Otteluparin voittaja etenee läntisen konferenssin finaaliin joko Vancouver Canucksia tai Vegas Golden Knightsia vastaan. Esimerkiksi suomalaishyökkääjä Joonas Donskoin palaaminen on vain ja ainoastaan kysymysmerkkien alla. Sama koskee myös maalivahtitandemia Philipp GrubauerPavel Francouz ja pakki Erik Johnsonia.

– Luultavasti tiedämme kaverien kohtalot vasta huomenna myöhemmin (Suomen aikaa tänään perjantaina), Bednar lopetti.

LUE MYÖS:
Ruotsin maajoukkuemies palasi NHL-peleille vakavan sairauden jälkeen: ”On suorastaan ihme”