NHL:n viimeisimmän kierroksen suurin sankari, Dallas Starsin Joel Kiviranta, oli tiukassa paikassa myös reilu vuosi takaperin.

Tuolloin Suomi taisteli jääkiekon maailmanmestaruudesta Kanadaa vastaan. Vaikka Kivirannalla ei ollut kokemusta yhtä kovista paikoista, ei suomalaishyökkääjän kädet tärisseet tuolloinkaan.

– Oli luottavainen fiilis siitä, miten olimme hoitaneet aiemmat pelit. Olimme olleet jo pitkään yhdessä, ja mietin, että mitä tässä enää tärisemään, kun ollaan jo näin pitkällä.

– Välillä taas tuli jännitysaaltoja, ja piti vähän keventää oloa katsomalla YouTubesta vuoden 2011 maailmanmestaruuden jälkeisiä torijuhlia, joissa olin itsekin paikalla. Niitä katsoessa ymmärsi, että olemme yhden pelin päässä aikamoisesta show’sta, Kiviranta muisteli kirjassa Kultaleijonien Tarina 2019.

Lopulta Leijonat voitti kamppailun maalein 3-1.

Tällä hetkellä Kiviranta jahtaa puolestaan Starsin kanssa Stanley Cup -kannua. Joukkue eteni Suomen aikaa varhain lauantaina konferenssifinaaliin, kun se lähetti Colorado Avalanchen kesälomille voitoin 4-3.

LUE MYÖS:

MM-kultaleijona Joel Kivirannan uskomaton nousukiito NHL-pudotuspelien ratkaisijaksi – pelasi vielä hetki sitten Liigassa

Tämä kertoo paljon! Joel Kiviranta teki tempun, johon oli pystynyt viimeksi Wayne Gretzky

Käsittämätön temppu! Joel Kiviranta ratkaisi NHL-trillerin – pyssytti hattutempun, voittomaali jatkoajalla