Sibir Novosibirskin Juuso Puustinen nousi joukkueensa sankariksi, kun Dinamo Riika kaatui maanantain ottelussa jatkoajan jälkeen 4-3.

Puustinen mätti kamppailussa tehot 3+0 ja myös muut Sibirin suomalaispelaajat ottivat roolia, kun Mikael Ruohomaa saalisti tehot 0+3 ja Jyrki Jokipakan saldo oli 0+1.

Ottelu eteni melko erikoisissa merkeissä, kun Sibir luisui hallinastaan huolimatta toisessa erässä jo 0-3-tappioasemaan, kunnes maaliin vaihdettu Harri Säteri laittoi luukut kiinni ja novosibirskiläisseura aloitti takaa-ajonsa.

Puustinen pyssytti kolmannessa erässä kaksi osumaa tasoittaen kamppailun ajassa 59.02 3-3:een ja iski lopulta voittomaalin jatkoajan viime hetkillä ajassa 64.47.

Kyseessä oli jo toinen suomalaispelaajan iskemä hattutemppu lyhyen ajan sisään. Sunnuntaina vastaavassa tempussa onnistui SKA Pietarin Miro Aaltonen.

Sibirin kaikki neljä osumaa ovat nähtävissä alla olevalta videolta tai täältä.